Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax moet ruim elf miljoen euro per jaar betalen om Ziyech te halen'

Laatste update:

"Als je Ziyech kan tekenen, moet je dat gelijk doen, joh", opent Sinouh na afloop van het door Marokko gewonnen WK-duel (0-2 tegen België) in de podcast. "Ik denk ook dat hij een mooie leeftijd heeft en hij past gewoon in Amsterdam. Hij voelt zich goed, hij wordt daar gewaardeerd en hij heeft daar ook zijn beste periode gehad. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Wat mij betreft hoeft hij niet naar een topclub om daar de 'maestro' te zijn: dat kan ook in Amsterdam."

De geschatte marktwaarde van Ziyech is circa twintig miljoen euro, terwijl de hangende rechtsbuiten momenteel een jaarsalaris van om en nabij de zes miljoen euro opstrijkt, zo weet de zaakwaarnemer. Sinouh verwacht dat Ajax de huidige arbeidsvoorwaarden van de aanvaller van Chelsea niet kan evenaren, maar dat de Amsterdammers wél op een andere manier kans maken om Ziyech te overtuigen. "Hij zal niet hetzelfde salaris kunnen opstrijken, maar Ajax kan hem compenseren met tekengeld. Dat doen ze met alle spelers."

Ali Boussaboun en Khalid Sinouh discussiëren stevig bij Leeuwen

Sinouh zou Ziyech veel liever bij Ajax zien dan bij een topclub in het buitenland. "Weet je waarom? Bij Ajax wordt hij gewaardeerd. Je weet hoe belangrijk het is voor sommige spelers om die waardering te krijgen, want dan halen ze dan ook het hoogste rendement. Als hij weer bij een Europese topclub zou komen, dan moet hij zich wéér laten zien. Als hij naar Ajax zou gaan komt hij ook gewoon op zijn eigen plek te spelen. Daar heeft hij altijd het best gerendeerd. Ze missen ook nog zo'n speler bij Ajax."

De analyticus verwacht dat Ziyech in Amsterdam zou kunnen rekenen op een jaarsalaris van vier tot vierenhalf miljoen euro, terwijl Ajax vijf miljoen euro per jaar zal moeten afschrijven als wordt uitgegaan van een totale transfersom van twintig miljoen euro. "Hoeveel tekengeld Ajax zou moeten betalen? Reken maar uit. Als zijn salaris van zes miljoen euro naar vierenhalf miljoen euro gaat, dan moet daar nog anderhalf miljoen per jaar bij. Dan betaal je in totaal elf miljoen per jaar als je hem voor vier jaar wil hebben. Geld is niet het probleem bij Ajax. De enige vraag is of ze het willen neerleggen voor hem. Ajax zijnde zou ik hem zo snel mogelijk halen. Het ontbreekt bij Ajax gewoon aan creativiteit voorin", besluit Sinouh.

Moet Ajax Hakim Ziyech koste wat kost binnenhalen?

Meer nieuws

Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
0
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
7
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
11
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
11
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
56

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties