Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Johan Derksen is helemaal klaar met Clarence Seedorf: 'Vier keer gefaald'

Laatste update:

Seedorf gaf afgelopen weekend meerdere interviews over de huidige situatie in de voetballerij. Zo ging hij onder meer in gesprek met de NOS. Seedorf ziet anno 2024 nog altijd veel racisme in het voetbal. "Vinicius staat nu even centraal, maar er gebeuren elke dag zulke dingen. Hiervoor was het Romelu Lukaku. Of Mario Balotelli. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om hier wat aan te doen. De verantwoordelijkheid ligt echt niet bij degene die racistisch bejegend wordt."

Meer: Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland

"Het gaat om al die anderen, die van zichzelf denken dat ze geen racist zijn", aldus Seedorf. "Ze moeten opstaan tegen mensen die zich racistisch uitlaten. Alleen dan maken we stappen. Maar er is nog een lange weg te gaan. Discriminatie gaat ook niet alleen over racisme. Er moet voor iedereen gelijkheid zijn. Daar maak ik me hard voor." Wilfred Genee was zaterdagavond commentator bij het duel, terwijl Derksen vanuit huis aandachtig toeschouwer was.

Derksen is kritisch op de manier hoe de voormalig prof zich presenteert. "Seedorf, die zegt dan melodramatisch 'dat dit nodig is'... Die vindt dus dat er racisme is binnen het voetbal. Van de tribunes zal ik het niet ontkennen, daar worden de meest vreselijke dingen geroepen. Maar onderling valt het mij altijd op dat in Nederland, maar ook in Engeland, waar héél veel zwarte spelers lopen, de spelers onderling heel prettig met elkaar omgaan."

De Snor ontkent niet dat er weinig zwarte coaches zijn, maar stelt dat in het geval van Seedorf daar een simpele reden voor is. "Hij heeft bij vier verschillende clubs zijn kans gehad en hij is overal binnen de kortst mogelijke tijd ontslagen. Niet omdat hij zwart was, maar omdat de resultaten niet goed waren. Voor zijn makkers Gullit en Davids geldt eigenlijk hetzelfde. Die hebben als coach ook nergens gepresteerd."

Derksen vindt het dan ook overdreven dat Seedorf zo vaak zegt 'dat dit nodig is'. De tv-maker denkt zelfs dat hij handelt uit zijn eigen belang. "Hij bedoelt: ik ben de grote Seedorf en ik heb geen werk als coach. Nee, omdat je vier keer gefaald hebt." Volgens Derksen draait het helemaal niet om huidskleur, maar om kwaliteit.

Om zijn argument aan te sterken noemt Derksen nog een aantal voorbeelden. "Uit de eerdere generaties hebben Gullit, Seedorf en Davids toch een kans gehad? Rijkaard is zelf gestopt, Henk ten Cate heeft het goed gedaan, en Michael Reiziger loopt bij Oranje."

De trainerscarrière van Seedorf staat momenteel op een laag pitje. In 2019 werd hij ontslagen als bondscoach van Kameroen, na eerdere korte avonturen bij AC Milan, Shenzhen FC en Deportivo La Coruña. Wel is Seedorf sinds afgelopen zomer lid van de Raad van Commissarissen van de KNVB.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Besiktas zet Europese ambities kracht bij dankzij treffer in minuut 97
5
Stem op de Gouden Schilden 2023/24 en win een geheel verzorgde trip naar Wembley
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
Thijs Dallinga tekent met fraaie kopbal voor competitietreffer nummer dertien
0
HSV verpest promotiefeest van aartsrivaal St. Pauli door goal in minuut 85
12
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties