Barcelona komt met schrik vrij, Celtic en Man City voeren spektakelstuk op

Borussia Mönchengladbach - Barcelona 1-2
Het eerste half uur van het treffen tussen Borussia Mönchengladbach en Barcelona ging volgens plan, met een Barça dat een aantal aardige kansen creëerde. Neymar schoot na een dikke vijf minuten al recht in de handen van Yann Sommer en Luis Suárez knalde de bal even later net naast. Gladbach voetbalde zich een echter een aantal keer knap onder de druk uit en sloeg tien minuten voor rust toe. Thorgan Hazard was het eindstation van een razendsnelle counter en rondde een assist van Mahmoud Dahoud knap af.

Barcelona liet het hier echter niet bij zitten en boog na rust de achterstand binnen tien minuten om in een voorsprong. Arda Turan knalde met nog 25 minuten te gaan op aangeven van Neymar de gelijkmaker in het dak van het doel, waarna Gerard Piqué met nog een kwartier op de klok de 1-2 voor zijn rekening nam. De verdediger stond precies op de goede plek om Barça uit de rebound op voorsprong te zetten.

Celtic - Manchester City 3-3
Manchester City gaat dit seizoen als een speer onder Josep Guardiola, maar the Citizens lieten zich lelijk verrassen op Celtic Park. Moussa Dembélé stond al na drie minuten op de goede plek om een vrije trap van Scott Sinclair, via tussenstation Erik Sviatchenko, met de borst in het doel te werken. De Schotten waren daarna nog niet uitgeraasd, maar moesten even later wel de gelijkmaker incasseren. Een geblokt schot van Aleksandar Kolarov viel voor de voeten van Fernandinho, die uit de draai raak schoot.

Na twintig minuten spelen kon het thuispubliek echter weer op de banken, want Kieran Tierney zette Celtic na een razendsnelle uitbraak via Raheem Sterling, die het eigen doelpunt op zijn naam kreeg, weer op voorsprong. Ook nu konden the Bhoys echter niet lang van de voorsprong genieten, want Sterling herstelde zijn fout snel: hij werd door David Silva weggestuurd, waarna hij na een geweldige actie de gelijkmaker binnen schoot.

Celtic liet zich echter niet uit het veld slaan en pakte vlak na rust weer het initiatief. Tierney vond Dembélé in het strafschopgebied, waarna de Fransman de bal controleerde en uit een omhaal knap achter Claudio Bravo volleerde. City liet al eerder op de avond zien over veel veerkracht te beschikken en zat ook nu niet bij de pakken neer. Zes minuten later stond Nolito precies op de goede plek om de rebound na een actie van Sergio Agüero achter Craig Gordon te prikken. City kreeg daarna nog een aardige kans, maar Fernandinho kon niet voorkomen dat Pep tegen zijn eerste puntverlies van het seizoen aanliep.