Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern handelt snel en heeft 49-voudig Engels international bijna binnen

Laatste update:

Voor de bij Tottenham op een zijspoor belandde Dier ligt bij Bayern een contract klaar tot medio 2025. Volgens Plettenberg komt de transfersom niet boven de vijf miljoen euro uit. Trainer Thomas Tuchel sprak al met Dier en liet hem al weten te zien als centrale verdediger of als verdedigende middenvelder.

Dier stond vorig jaar zomer ook al in de nadrukkelijke belangstelling van der Rekordmeister, maar bleef toen op zijn post in Londen. Dier is 'één van de interessantste kandidaten' voor Bayern, zo wist Plettenberg eerder deze vrijdag reeds te melden.

Bayern heeft meerdere verdedigers op het oog in januari en heeft nog geen knopen doorgehakt. Tuchel heeft Dier de afgelopen dagen in ieder geval 'geanalyseerd' met de clubleiding van de Duitse topclub en die analyse blijkt goed te zijn bevallen. De 49-voudig international van Engeland is fysiek sterk en kan als centrale verdediger, rechtsback en defensieve middenvelder uit de voeten. Dat spreekt de club erg aan.

Dier wil de overstap naar Bayern graag maken, zo klonk het al eerder. Tottenham heeft inmiddels groen licht gegeven voor een tussentijds vertrek uit Noord-Londen. The Spurs hebben op hun beurt reeds een persoonlijk akkoord bereikt met Radu Dragusin van Genoa. Beide clubs moeten er wel nog uitkomen. De Italiaanse club houdt naar verluidt vast aan de vraagprijs van 30 miljoen euro; Tottenham wil vooralsnog niet hoger gaan dan 25 miljoen euro. Zijn komst lijkt los te staan van het vertrek van Dier.

Met een vertrek van Dier zou er een einde komen aan liefst negen jaar bij Tottenham. De Engelsen namen de rechtspoot in de zomer van 2014 voor vijf miljoen euro over van Sporting Portugal, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Dier was jarenlang een belangrijke spil in het elftal van Mauricio Pochettino en ook onder José Mourinho, Nuno Espírito Santo en Antonio Conte kon hij doorgaans op veel minuten rekenen.

Onder Ange Postecoglou krijgt de verdediger annex middenvelder echter nauwelijks speeltijd. De teller staat dit seizoen pas op 198 speelminuten, verdeeld over 4 Premier League-wedstrijden. Slechts één keer begon Dier in de basis in de competitie. In oktober werd duidelijk hoe ongelukkig de Engelsman met zijn situatie in Londen is toen hij zich weer op de club meldde na de interlandbreak.

"Jullie hoeven me niet te filmen hoor", zei Dier toen hij de gang op kwam en het mediateam opmerkte. "Jullie gaan de beelden toch niet gebruiken." Een medewerker van de club antwoordde: "Kom op, we zullen je in de compilatie stoppen." Die beelden deden pijn bij veel Tottenham-supporters, zo was te lezen op X. "Dit heeft mijn dag verpest. Iemand die altijd zoveel voor de club heeft gegeven wordt zo gemakkelijk opzij geschoven", klonk het onder meer.

Harry Kane
Na 364 wedstrijden voor the Spurs lijkt een definitief afscheid dus dichterbij dan ooit voor Dier, die zich - mocht Bayern zich daadwerkelijk gaan versterken met de Engelsman - in München kan voegen bij ex-teamgenoot Harry Kane. De twee speelden jarenlang samen bij Tottenham en de Engelse nationale ploeg. Kane maakte afgelopen zomer voor 95 miljoen euro de overstap naar der Rekordmeister.

De aanvoerder van Engeland is historisch goed begonnen aan zijn tijd in Duitsland. Na 22 wedstrijden staat de teller inmiddels op liefst 25 doelpunten en 8 assists. Bayern staat na vijftien competitieduels op de tweede plaats, vier punten achter koploper Bayer Leverkusen. De ploeg van Tuchel heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. De Duitsers eindigden in de groepsfase van de Champions League overtuigend op de eerste plaats. Lazio is in de achtste finale de tegenstander.

Vind jij Eric Dier een versterking voor Bayern München?

Meer nieuws

Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
10
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
11
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
4
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
19
Tijjani Lekatompessy draagt met beauty bij aan overtuigende zege AC Milan
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties