Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern München maakt transfer wereldkundig: Dier komt over van Tottenham

Laatste update:

Dier was bij Tottenham op een zijspoor beland. Hij had nog een contract tot komende zomer, maar vertrekt dus voortijdig. Trainer Thomas Tuchel sprak al met de 49-voudig international van Engeland en liet al weten hem te zien als centrale verdediger of als verdedigende middenvelder.

"Deze stap is voor mij een droom die uitkomt, want ook als kind wil je ooit voor clubs als FC Bayern spelen", reageert Dier op de website van zijn nieuwe werkgever. "FC Bayern is een van de grootste clubs ter wereld en heeft een ongelooflijke geschiedenis. Ik wil het team helpen met mijn veelzijdigheid in de verdediging en ik kijk erg uit naar mijn nieuwe collega's en naar de fans in de Allianz Arena, wat naar mijn mening een van de mooiste stadions ter wereld is."

Bayern had meerdere verdedigers op het oog in januari, maar heeft de knoop nu doorgehakt. Tuchel heeft Dier de afgelopen dagen in ieder geval 'geanalyseerd' met de clubleiding van de Duitse topclub en die analyse blijkt goed te zijn bevallen.

De 49-voudig international van Engeland is fysiek sterk en kan als centrale verdediger, rechtsback en defensieve middenvelder uit de voeten. Dat spreekt de club erg aan.

Met de transfer van Dier komt er een einde aan liefst negen jaar bij Tottenham. De Engelsen namen de rechtspoot in de zomer van 2014 voor vijf miljoen euro over van Sporting Portugal, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Dier was jarenlang een belangrijke spil in het elftal van Mauricio Pochettino en ook onder José Mourinho, Nuno Espírito Santo en Antonio Conte kon hij doorgaans op veel minuten rekenen.

Onder Ange Postecoglou kreeg de verdediger annex middenvelder echter nauwelijks speeltijd. De teller staat dit seizoen pas op 198 speelminuten, verdeeld over 4 Premier League-wedstrijden. Slechts één keer begon Dier in de basis in de competitie.

Sport Bild meldde voor de jaarwisseling dat Tuchel een extra verdediger nodig heeft, omdat hij wil experimenteren met een driemansverdediging. De trainer van Bayern kan nu beschikken over Dier, Matthijs de Ligt, Dayot Upamecano en Kim Min-jae.

Het nieuws betekent ook dat Raphaël Varane, Ronald Araújo, Jonathan Tah en Jorrel Hato hoogstwaarschijnlijk niet naar Zuid-Duitsland zullen verkassen. Ook Trevoh Chalobah kan een overstap naar de Duitse kampioen uit zijn hoofd zetten.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
4
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
1
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
15
Tijjani Lekatompessy draagt met beauty bij aan overtuigende zege AC Milan
6
Holstein Kiel schrijft historie met eerste promotie naar de Bundesliga ooit
10
Vermoedelijke XI Feyenoord: Santiago Gimenez en Quinten Timber twijfelgevallen
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties