Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tom Egbers en NOS treffen schikking: presentator gaat weer programma's maken

Laatste update:

Egbers gaat geen Studio Sport meer presenteren, zoals hij dat jarenlang heeft gedaan voor hij op non-actief werd gesteld door de omroep. De geboren Almeloër gaat documentaires maken met afstand tot de actualiteit en verschillende podcasts presenteren.

Egbers wilde graag weer aan het werk nadat hij in maart vorig jaar op non-actief werd gesteld door de NOS na een artikel in De Volkskrant. Daarin kwam onder meer naar voren dat Egbers zich volgens diverse redactiemedewerkers schuldig zou hebben gemaakt aan pestgedrag en intimidatie. Daarnaast had Egbers een drie jaar durende affaire met zijn veel jongere (ex-)collega, die tevens slachtoffer werd van het pestgedrag.

Als gevolg van de publicatie haalde de NOS Egbers van de buis. De omroep gaf in de persverklaring van destijds aan dat Egbers 'rust wilde bieden aan de redactie en het programma'. Egbers zou, zo verklaarde de NOS, 'de komende maanden' niet te zien zijn op de publieke omroep.

Inmiddels is Egbers nog altijd niet teruggekeerd op de televisie. Hij spande een kort geding aan omdat hij weer aan het werk wil. Dat kan echter niet volgens de NOS. De publieke omroep stelde dat 'zijn terugkeer te veel onrust op de werkvloer zou veroorzaken', aldus NU.nl.

"De hoofdredactie van NOS Sport kon die onrust lastig aantonen, concludeerde de rechter. Er zouden 28 meldingen zijn gedaan over Egbers, maar de bewijzen daarvan ontbraken vanwege de vertrouwelijkheid daarvan", schrijft het medium. De rechter miste 'de onderbouwing', waardoor hij 'dat moeilijk kon controleren'.

"Egbers zou van de NOS twee sportdocumentaires mogen maken, waarna er 'volgens de weg der geleidelijkheid' meer werkzaamheden mogelijk zouden zijn", schrijft NU.nl. "Voor Egbers was dat niet voldoende. Hij wil komende zomer het EK voetbal presenteren, verslag doen van wedstrijden van het Nederlands elftal en deelnemen aan de voetbalpodcast van de NOS."

Dat laatste gaat nu dus gebeuren. Egbers gaat deelnemen aan de voetbalpodcast van de omroep, maar in het bericht staat verder niks over verslag van de duels van Oranje. De NOS spreekt van een 'wederzijds gedeelde wens om voorwaarts te gaan'.

Meer nieuws

Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
12
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
13
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
2
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties