Benfica boekt ruime uitzege op Nacional en neemt koppositie in

Benfica verloor dit seizoen nog geen wedstrijd en wist alleen van Sporting Portugal (1-1) niet te winnen. Zondag had de ploeg van trainer Rui Vitoria weinig te duchten van laagvlieger Nacional. Na een klein halfuur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Haris Seferovic. Na goed voorbereidend werk van Eduardo Salvio kwam de spits oog in oog met de Braziliaanse doelman Daniel en rondde hij beheerst af.

Op slag van rust werd de voorsprong verdubbeld. Dit keer was Seferovic de aangever en Salvio de doelpuntenmaker. Nacional verspeelde de bal in de opbouw, waarna Seferovic de bal bij de tweede paal op het hoofd van Salvio legde: 0-2. Na de thee bleef Benfica de bovenliggende partij en wist het een kwartier voor tijd de voorsprong verder uit te breiden. De Portugese middenvelder Pizzi gaf voor op Alex Grimaldo, die bij de tweede paal geheel vrijstaand de bal tegen de touwen kon werken.

Diep in blessuretijd werd de eindstand op 0-4 bepaald door Rafa Silva, die het mooiste doelpunt van de avond maakte. Benfica bouwde knap op vanuit achteruit, waarna Pizzi een fraaie steekpass in huis had op Silva. Laatstgenoemde scoorde met een knap wippertje. Door de overwinning komt Benfica op tien punten uit vier wedstrijden.