Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bergkamp: 'Dat was een hele goede, zonde dat hij is vertrokken bij Ajax'

Laatste update:

Het verbaast Bergkamp vooral dat er nu zoveel mensen verbaasd zijn over de huidige malaise. "Want ze hebben het allemaal meegemaakt", aldus de man die onder meer de UEFA Cup won met Ajax. "Er is zoveel gebeurd. Langzaam kom je toch bij de club ergens in terecht dat je denkt: jeetje, wat is er aan de gang hier?"

"Het gaat nu weer een beetje de betere kant op, maar dat je zo ver bent verwijderd van je filosofie waar je altijd voor hebt gestaan, dat verbaast mij wel. En dat het is getolereerd. Heel veel mensen hebben zitten slapen. Als Ajax opeens op de laatste plek van de Eredivisie kan belanden, dan moet er zoveel mis zijn in de club."

Bergkamp begrijpt niet dat de voorbije jaren voorbij is gegaan aan de eigen talenten. "Door de categorie B-aankopen verlaag je je eigen niveau van de Eredivisie en geef je veel minder kans aan je talenten. Terwijl dat altijd de filosofie is geweest: eerst het talent. Het vele geld heeft Ajax niet alleen lui, maar andersdenkend gemaakt."

Als voorbeeld noemt Bergkamp Feyenoord, waar ze drie jaar voor het kampioenschap onder Giovanni van Bronckhorst vanwege geldproblemen de jeugd een kans moesten geven. "Heeft een club tegenwoordig geld, dan gaat men in het buitenland kijken. Alleen is het nooit de A-categorie die hier naartoe komt. Dus we halen B-categorie, want de A-categorie gaat naar clubs in de Premier League."

Vertrek Ouaali
Volgens Bergkamp zijn er belangrijke mensen vertrokken. "Kijk, er komen ook nu nog elk jaar wel twee spelers door bij Ajax. Het hoeven er niet elk jaar drie of vier te zijn. Maar hoe het er nu aan toe is gegaan... Ik kan me niet voorstellen dat de opleiding zo slecht is dat er opeens geen talenten meer rondlopen. Daarnaast is het zonde dat Saïd Ouaali is vertrokken als hoofd opleiding. Dat was een hele goeie."

Bergkamp wil niet de indruk wekken dat hij zelf openlijk aan het solliciteren is bij Ajax. "Daar kan ik nu al 'nee' op zeggen. Op geen enkele manier mag de teneur zijn dat ik ook maar ergens naar solliciteer. Ik heb het kunstje een keer gedaan, vond het heel interessant maar heel intensief. Ik heb het gevoel dat het alleen weer goed kan komen met een bepaalde stroming, waar iedereen weer achter gaat staan."

"Er worden mij vragen gesteld over Ajax. Ik zou ook nooit natrappen of de indruk willen wekken dat ik dingen beter weet. Ik spreek vooral vanuit wat er destijds onder aanvoering van Johan is gebeurd, de jaren erna en wat ik nu weer zie gebeuren. Destijds was een radicaal plan nodig, dat bekend werd als de revolutie. Het hoeft niet weer een revolutie te zijn, maar in de praktijk blijkt uiteindelijk dat die ex-voetballers er behoorlijk verstand van hebben."

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties