Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Betis wint eerste hoofdprijs sinds 2005 en dompelt Cillessen en Valencia in rouw

Laatste update:

De ruim 50.000 aanwezigen in Estadio de la Cartuja veerden al vroeg in de wedstrijd op, toen Betis na vier minuten spelen om een strafschop schreeuwde. De bal zou tegen de arm zijn gegaan bij Gabriel Paulista, maar daar wilde scheidsrechter Alejandro Hernández Hernández niet aan. Vijf minuten later was het alsnog raak. Na een aanval over de rechterkant van het veld werd de bal snoeihard binnengekopt door Borja Iglesias op aangeven van Héctor Bellerín. Het bleek het startsein voor Valencia om de duimschroeven iets aan te draaien, wat na een half uur tot de gelijkmaker leidde.

In de omschakeling zette Ilaix Moriba met een voortreffelijke steekpass Hugo Duro alleen voor Claudio Bravo, waarna de aanvaller de Chileense goalie kansloos liet met een schitterende stift. Na een verder vrij behoudende eerste helft zorgde Duro in de tweede helft voor het eerste gevaar. De spits leek van dichtbij te kunnen afronden voor zijn tweede van de avond, maar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Aan de andere kant ketste een schot Borja Iglesias af op een speler van Valencia. Het duel om de Spaanse beker verveelde geen moment, getuige onder meer de kansenregen in het laatste kwart van het duel.

Nadat Sergio Canales twintig minuten voor tijd rakelings naast mikte, trof Juanmi niet veel later de paal. Juanmi trok vanaf de zijkant naar binnen en produceerde een vlammend schot, maar raakte het aluminium. Vijf minuten later raakte Nabil Fekir het lijf van Giorgi Mamardashvili. Toen het duel leek af te stevenen op een verlenging, kreeg Carlos Soler plots de mogelijkheid om het duel alsnog in het slot te gooien. De middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje op de rand van de zestien, maar verzuimde een hoek te kiezen en vond de benen van Bravo. Het bleek het laatste wapenfeit van de reguliere speeltijd.

In de verlenging bleef het gewenste spektakel uit, waardoor er strafschoppen aan te pas moesten komen om een winnaar aan te wijzen. Bij Betis waren de beste strafschopnemers intussen naar de kant gehaald, terwijl Mamardashvili werd bijgepraat door Jasper Cillessen. Nadat de eerste zes strafschoppen werden benut, was invaller Yunus Musah de eerste en enige die faalde. Het is de eerste trofee voor Pellegrini in Spanje sinds hij in 2020 aan het roer kwam te staan bij de club uit Sevilla. Voor Betis is het de eerste hoofdprijs sinds 2005, toen eveneens de Spaanse beker werd veroverd.

-

Meer nieuws

Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
4
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties