Booy na gevoelige nederlaag in derby veroordeeld tot degradatieduels

In competitieverband won Cercle al sinds eind november van het vorige jaar niet meer en dus was de ploeg er veel aan gelegen om de thuisfans eens dubbel te trakteren. Met een zege op de grote broer kan Groen-Zwart immers even vooruit, maar het mocht niet zo zijn. De thuisploeg loerde tot aan de 0-1 op een counter, maar had weinig in te brengen tegen de solide afweer van de bezoekers. Niet dat Club zelf daar in aanvallend opzicht veel tegenover stelde: lange tijd was een knal van afstand van Ryan Donk het meest besproken moment. Doelman Jo Coppens hield echter met behulp van de paal zijn doel schoon.

Een 0-0 ruststand leek het logische gevolg te zijn van de tegenvallende eerste helft, maar één minuut voor het fluitsignaal hielp Duarte zijn ploeg verdiend op voorsprong. De Costa Ricaan kopte een vrije trap van Víctor Vázquez via de grond tegen het net. Met de moed der wanhoop ging Cercle na de onderbreking op zoek naar de gelijkmaker, en de eerste 25 minuten na rust hing de 1-1 ook in de licht. Rudy en met name Mushaga Bakenga en zetten Vladan Kujovic flink aan het werk, maar de goalie van Club hield zijn doel verdienstelijk schoon.

De storm van de thuisploeg ging in de slotfase weer wat liggen en in de laatste minuten wist Club te profiteren van de weggevloeide krachten bij de tegenpartij. Uitgerekend Gudjohnsen, die eerder dit seizoen overstapte van Cercle, wipte de beslissende 0-2 binnen. Odjida Ofoe zorgde daarna ook nog voor de zeer geflatteerde derde. Het betekende voor Club Brugge de eerste zege na twee achtereenvolgende remises. Komende weekend wacht de ploeg van Juan Carlos Garrido de lastige uitwedstrijd bij Zulte Waregem, maar deelname aan de play-offs (kampioenscompetitie) om het kampioenschap kan Club al niet meer ontgaan. Voor Booy en zijn mannen resteert de strijd met waarschijnlijk Beerschot om rechtstreekse degradatie te ontlopen.