Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brahim Darri schrijft historie en voegt zich bij zeventien landgenoten

Laatste update:

Adana Demirspor en Fatih Karagümrük eindigden in de reguliere competitie op respectievelijk een derde en vijfde plaats, waardoor beide teams instroomden in de play-offs. Adana Demirspor plaatste zich voor de finale door Bursaspor over twee wedstrijden met 4-1 te verslaan, terwijl het tweeluik van Fatih Karagümrük met Akhisarspor resulteerde in een 4-3 overwinning voor de formatie uit Istanbul. Beide teams hadden vanavond met Kilic, die in Nederland actief was voor FC Den Bosch, en Darri één Nederlander aan de aftrap, maar zij konden niet voorkomen dat er zich een saai schaakspel ontvouwde in Ankara.

Het mocht dan ook geen verrassing heten dat het openingsdoelpunt vijf minuten voor rust tot stand kwam uit een dood spelmoment. Alparslan Erdem bracht de bal vanuit een vrije trap op ongeveer dertig meter van het doel in het strafschopgebied, waarna middenvelder Cagri Ortakaya met het hoofd scoorde voor Fatih Karagümrük: 0-1. Daarvoor waren beide ploegen overigens slechts één keer gevaarlijk geweest: Volkan Sen werkte de bal namens Adana Demirspor rakelings over, terwijl Kurtulus Yurt aan de overzijde een kopbal van Artur Sobiech pareerde.

'Ali B belde me na zes wedstrijden en zei: 'Galatasaray is jou aan het volgen''

Voetbalzone sprak afgelopen april nog met Brahim Darri over het over het reilen en zeilen bij Fatih Karagümrük Lees artikel

Kort na de onderbreking was Darri voor het eerst gevaarlijk. De linksbuiten loste van net buiten de zestien een schot op doel af, maar zijn inzet wist Yurt uiteindelijk niet in de problemen te brengen. Daarna gebeurde er lange tijd niets noemenswaardig, totdat Adana Demirspor twintig minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord wist te brengen. De Gambiaanse spits Pa Dibba werd op ongeveer 25 minuten van het doel tussen twee verdedigers van Fatih Karagümrük in gevonden door Berk Yildiz, waarna hij de bal perfect aannam, richting het strafschopgebied stormde en uiteindelijk met links de verre hoek vond: 1-1.

In de slotfase werd er niet meer gescoord, waardoor de teams gingen verlengen. Darri maakte die overigens niet mee vanaf het veld: hij was twaalf minuten voor tijd gewisseld. In de verlenging was de eerste mogelijkheid voor Fatih Karagümrük: een poging van invaller Engin Bekdemir werd tot hoekschop verwerkt door Yurt. Kort erna scheerde een inzet van Yildiz rakelings voorbij het doel van Fatih Karagümrük. In de tweede helft van de verlenging namens de ploegen weinig risico, waardoor een strafschoppenserie onvermijdelijk was. De strafschoppen werden beter genomen door Fatih Karagümrük.

Met de promotie van Fatih Karagümrük en Darri komt het aantal Nederlandse spelers dat volgend seizoen actief zal zijn in de Süper Lig op achttien. Aykut Demir (Erzurumspor), Ömer Bayram (Galatasaray), Ryan Babel (Galatasaray), Bilal Basacikoglu (Trabzonspor), Deniz Türüc (Fenerbahçe), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe) Garry Rodrigues (Fenerbahçe), Oguzhan Özyakup (Besiktas), Jeremain Lens (Besiktas), Dogucan Haspolat (Kasimpasa), Ben Rienstra (Kayserispor), Mike van Beijnen (Genclerbirligi), Mats Seuntjens (Genclerbirligi), Mitchell Donald (Yeni Malatyaspor), Murat Yildirim (Yeni Malatyaspor), Jody Lukoki (Yeni Malatyaspor) en Ismail Aissati (Denizlispor) zijn allen nog in het bezit van een contract tot ten minste medio 2021.

Voor Ryan Donk (Galatasaray) en Nadir Ciftci (Genclerbirligi) geldt dat hun contract deze zomer afloopt, waardoor nog onzeker is of zij volgend seizoen in Turkije actief zullen zijn. Voor veel van de genoemde spelers geldt overigens wel dat zij een dubbele nationaliteit hebben, zoals voor Darri, Bayram en Özyakup bijvoorbeeld. Fatih Karagümrü wordt volgend jaar na Besiktas, Fenerbahçe, Galatasaray, Istanbul Basaksehir en Kasimpasa de zesde ploeg uit Istanbul in de Süper Lig.

Meer nieuws

Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties