Cavani dringt top vijf binnen op topscorerslijst PSG bij broodnodige zege

Het gat met Nice bedroeg na de doelpuntloze remise tegen Olympique Marseille van vorige week nog zes punten. De overwinning in het Grand Stade Pierre Mauroy was dan ook een kwestie van noodzaak voor de Parijzenaars. Heel makkelijk ging het niet, maar gezien de recente geschiedenis lag een goed resultaat vooraf al voor de hand. PSG kwam in veertien van de vijftien voorgaande uitduels tot scoren en was reeds tien onderlinge wedstrijden ongeslagen tegen Lille, dat sinds het seizoen 2009/10 niet zo weinig punten (tien) haalde uit de eerste tien competitiewedstrijden.

In de eerste helft bleven beide partijen echter in evenwicht. Aan kansen was geen gebrek voor de ploeg van Unai Emery, maar een combinatie van goed keeperswerk van Vincent Enyeama en defensieve alertheid zorgde voor een gesloten deur bij Lille. Ángel Di Maria werd in de achttiende minuut op prachtige wijze gelanceerd door Thiago Silva en testte Enyeama in de korte hoek. De doelman keerde de inzet en kwam ook in de rebound van Cavani als winnaar uit de strijd. Het aanvalsduo combineerde vlak voor rust bijna alsnog naar de 0-1, maar Cavani maakte geen gebruik van de tijd en ruimte die hij had.

Het verzet van Lille duurde tot halverwege de tweede helft, maar uiteindelijk moest de thuisploeg capituleren. Cavani kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld van Di María, draaide open en haalde verwoestend uit. Het was zijn 95ste doelpunt in dienst van PSG, waarmee hij François M'Pelé evenaarde. Zij delen de vijfde plek op de eeuwige topscorerslijst van PSG. Mustapha Dahleb en Dominique Rocheteau zijn in het vizier: zij hebben respectievelijk 98 en 100 treffers achter hun naam staan.

Wordt Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk?