Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Danny Blind legt uit waarom Oranje ondanks stijgende lijn uitblijft: 'Druistig'

Laatste update:

Als voormalig assistent-trainer van Oranje bekeek Blind St. Juste regelmatig in de Bundesliga. "Hij speelde daar gewoon in een vijfmansdefensie, of in een driemanscentrum, hoe je het ook wil noemen", roept Blind in herinnering, terwijl hij kijkt naar de beelden van de verdediger. "Hij speelde daar vrij behoorlijk. Je ziet dat hij door wil dekken. Daar is hij nog weleens druistig in, vind ik. Dat hij soms de keuze moet maken: ga ik er in of blijf ik in positie? Maar goed, dat heeft hij wel. Ik vind dat je dat ook moet doen, als je met met vijf man achterin speelt. Dat moet hij verbeteren."

Blind kijkt vervolgens naar beelden van de snelheid van St. Juste. "Dit is wel een wapen van hem. Hij kan met zijn snelheid heel veel compenseren. Dat is voor een verdediger een absolute pre. En wat ik zeg: ik heb hem bij Mainz bekeken en toen had hij een stijgende lijn." Presentator Bas van Veenendaal onderbreekt de oud-verdediger vervolgens en vraagt waarin hij tekortschiet om de selectie van Oranje te halen. "Met name dat element (het doordekken, red.)", antwoordt Blind. "Hij is soms onrustig. Hij is enorm gedreven, wat goed is, maar je moet weten wanneer je helemaal tot het gaatje doorgaat en wanneer je positioneel de zaak moet ophouden. Maar goed, de concurrentie was het allerbelangrijkste element. Maar je gaat zo'n jongen bekijken en hij deed het echt heel goed."

Bij Oranje heeft St. Juste centraal achterin concurrentie van onder meer Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. "Noem ze allemaal maar op", vervolgt Blind, wiens zoon Daley ook in het centrum uit de voeten kan. "Ik vind het wel heel positief dat hij zich uitspreekt dat hij een bewuste stap heeft gemaakt naar de top van Portugal. Toch weer wat hoger dan Mainz. Om die kloof, als die er nog is met het Nederlands elftal, te verkleinen", rondt Blind af. St. Juste liet zich vrijdag in het programma Voetbal Café van Ziggo Sport al uit over zijn 'droom': spelen voor Oranje. "Ik heb er twee jaar geleden al eens bij gezeten onder Frank de Boer, maar toen heb ik geen minuten gemaakt helaas. Ik heb daar meegetraind, goed getraind. Dus ik wil er zeker bij zitten. Ik heb even mogen proeven, dat smaakte naar meer."

Zou je Jeremiah St. Juste oproepen voor Oranje?

Meer nieuws

De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
10
Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
6
Joey Veerman en Luuk de Jong zingen in microfoon op kampioensfeest van PSV
0
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
6
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
41
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties