Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dapper PEC Zwolle verlaat ArenA met opgeheven hoofd

Laatste update:

Zonder de vertrokken Christian Eriksen en Toby Alderweireld en ook nog zonder Siem de Jong (reservebank) had Ajax in de eerste minuten het meeste balbezit, al groef PEC Zwolle zich niet in. De bezoekers kregen met name kansen door Kenneth Vermeer onder druk te zetten bij hoekschoppen, terwijl de grootste kans in de openingsfase voor de Amsterdammers was. Een uitstekende voorzet van nieuweling Lerin Duarte werd ingekopt door de vogelvrij staande Stefano Denswil, ware het niet dat PEC-doelman Kevin Begois zich voor de bal wierp.

Bij Ajax kwam er na het aardige begin zand in de motor en PEC Zwolle kwam juist steeds beter in de wedstrijd. De ploeg zocht enkele keren brutaal de aanval, zo scoorde Mustafa Saymak nadat Vermeer een schot van Stef Nijland niet onder controle had gekregen. De treffer werd, ten onrechte zo bleek later, afgekeurd wegens buitenspel. Na 45 minuten ging het inspiratieloze Ajax onder een striemend fluitconcert naar de kleedkamer en trainer Frank de Boer zal geweten hebben dat er iets veranderd moest worden.

Daar leek het in eerste instantie niet op. De eerste grote kans na rust was voor de bezoekers: de weggestuurde Fred Benson vond Vermeer op zijn pad met zijn schot. Aan de andere kant vond Viktor Fischer de vuisten van keeper Begois. Na een uur spelen kwamen De Jong en Bojan de gelederen versterken en zij moesten, samen met even later ook Kolbeinn Sigthórsson, de meubelen redden voor Ajax. In eerste instantie leverde dat nog niets op, want Benson kreeg (niet voor het eerst in de wedstrijd) een goede kans. De aanvaller ging voor eigen succes en schoot voorlangs, terwijl een pass naar een teamgenoot wellicht een betere optie was geweest.

Met De Jong, Bojan en Sigthórsson erbij ging Ajax wel nadrukkelijker op zoek naar de treffer, terwijl PEC loerde op de counter. Circa twintig minuten voor tijd konden de handen dan toch op elkaar bij het tot dat moment ontevreden publiek in de ArenA. Thulani Serero werkte een afgeslagen bal richting doel en via het been van landgenoot Kamohelo Mokotjo was het raak. Dat doelpunt werkte bevrijdend voor Ajax, dat al snel op 2-0 kwam na een harde knal van Sigthórsson. De IJslander vond de paal, maar verdediger Maikel van der Werff werkte het ding op ongelukkige wijze in eigen doel. Het dappere PEC richtte zich weer op, kwam tot 2-1 door een wereldgoal van Giovanni Gravenbeek, maar daar zou het bij blijven. De ongeslagen reeks van PEC Zwolle is zodoende ten einde, maar de ploeg uit Overijssel kan met opgeheven hoofd terugkijken op een zeer geslaagde start van het seizoen.

-
Vond jij de overwinning van Ajax terecht?

Meer nieuws

Ajax op hoofdlijnen akkoord met nieuwe trainer Francesco Farioli
13
Broer van Brobbey speelde onder Ajax-doelwit Farioli: 'Hij is echt goed'
11
Te Kloese kan streep zetten door mogelijke trainer Feyenoord: 'Neig naar nee'
13
VZ Kort: Blessure Nathan Aké lijkt mee te vallen; meevaller voor Koeman
77
Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met 'Dicki-taka-voetbal'
5
Reddingsplan van Vitesse op losse schroeven door GelreDome
54

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties