Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eigenhandige strijd tegen racisme komt Moniz op maand schorsing te staan

Laatste update:

Op beelden is te zien hoe Moniz na het bewuste moment het veld instapt om zijn spelers te manen naar de kant te komen. "Ik maakte het voor de tweede keer in vier dagen mee, dat was voor mij reden genoeg om het veld in te stappen", vertelt Moniz tegenover de NOS. "Ik had de vierde official gewaarschuwd dat de oerwoudgeluiden moesten stoppen. Hij vertelde dat hij niets had gehoord en hetzelfde gold voor de scheidsrechter en de trainer van de tegenstander. Het is altijd hetzelfde hier, heel selectief allemaal."

Zijn club laat via de eigen website weten dat het voorval Moniz op een schorsing van een maand is komen te staan. Sportief directeur Attila Dragóner zegt niets te begrijpen van de schorsing en volledig achter de actie van de Nederlander te staan. "We betreuren het dat we hem de komende vier wedstrijden moeten missen, maar we staan op het standpunt dat voor racisme geen plaats is op de velden", aldus Dragóner. "Achter dat principe blijven we staan. We zullen daarom sterker uit deze situatie komen."

Moniz kreeg al eerder met racisme in een voetbalstadion te maken. Als trainer van Excelsior hoorde hij hoe zijn speler Ahmad Mendes Moreira in 2019 racistisch werd bejegend door supporters van FC Den Bosch. Toen gebeurde er volgens hem te weinig. "In 2019 is er niet tegen opgetreden. Iedereen praat erover en doet interessant. Dat was allemaal voor de bühne. Er is toen niemand vervolgd, er is niets gebeurd."

Moniz stapte in de verloren thuiswedstrijd tegen Honvéd (0-2) uiteindelijk als enige van het veld. Als de spelers zijn voorbeeld hadden gevolgd, kon dat Zalaegerszegi TE namelijk op een puntenstraf komen te staan. "Ik wilde de club niet schaden, dus ben ik alleen naar binnen gegaan. We zijn ook nog in de race voor Europees voetbal", verklaarde hij. Of zijn actie daadwerkelijk zin heeft gehad weet Moniz niet. "Mensen willen soms dingen niet horen, daarom ben ik hier nu zo extreem in. Ik ben keihard. Al moet ik deze strijd alleen aangaan, het interesseert mij niets. De scheidsrechter had die geluiden moeten elimineren door zelf het veld af te gaan. Dat gaat mij te ver en ik ben er klaar mee."

De oefenmeester heeft nog geen idee wat de Hongaarse voetbalbond voor straf voor hem in petto heeft inzake zijn rode kaart. "Ik ben heel benieuwd wat ze gaan doen. Als die rode kaart blijft staan? Dat ga ik niet accepteren. Dan stap ik naar de UEFA. Het is klaar." Ook wil Moniz de racismezaak bij premier Orbán neerleggen. De Hongaarse voetbalbond heeft in een verklaring op Twitter alle racistische uitingen veroordeeld en laat weten een onderzoek in te stellen naar aanleiding van de incidenten tijdens Zalaegerszegi TE - Honvéd.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Nemzeti Bajnokság I
Zalaegerszegi TE
0 - 2
Budapest Honved

Meer nieuws

V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
1
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
34
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties