Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Etienne Vaessen en Gyrano Kerk opgenomen in voorselectie WK-kwalificatiereeks

Laatste update:

Het debuut van Vaessen was alleen nog afhankelijk van het afronden van enkele formaliteiten. Nu maakt hij voor het eerst deel uit van de nationale ploeg. Begin april legde de doelman van RKC Waalwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad uit hoe hij opgenomen kan worden.

"Mijn opa is geboren in Paramaribo, mijn vader is half Surinaams. Ik dus een kwart, dat is het minimale wat nodig is, wil je voor Suriname uit kunnen komen", legde Vaessen uit in gesprek met de krant. Ik heb hier een paar jaar geleden al eens over nagedacht, maar mijn toenmalige zaakwaarnemer zei dat het veel gedoe was met uitzoeken van de stamboom."

"Toen heb ik het even gelaten. Maar nu kwamen Henk Fraser en Iwan Redan (beiden van Surinaamse afkomst, red.) naar me toe met de vraag of ik ervoor open zou staan. Menzo belde me op en hij wilde me er direct in juni al bij hebben. Ik ben niet in beeld bij Oranje en zelfs al zou dat gebeuren, zou ik misschien derde of vierde keeper zijn. In Suriname kan ik eerste doelman worden", zei Vaessen.

"Mijn vaders achternaam is Burnet, mijn moeder heet Vaessen. Mijn vader werkte in het buitenland en heeft mij destijds niet erkend", besloot de sluitpost. "Mijn moeder vond het in Nederland ook beter voor mij om Vaessen te heten, zo werkte dat toen. Mijn ouders zijn gescheiden, ik heb wel halfbroers die Burnet met hun achternaam heten."

Of Vaessen daadwerkelijk eerste doelman wordt is vooralsnog onduidelijk, maar gezien zijn eerdere uitspraken lijkt hij daar rekening mee te houden. De keeper krijgt concurrentie van Warner Hahn, Joey Roggeveen, Ishan Kort en Jonathan Fonkel.

Verder valt op dat Gyrano Kerk voor het eerst is opgenomen in de voorselectie. Suriname speelt op 5 juni thuis tegen St. Vincent & the Grenadines en op 8 juni uit tegen Anguilla in de WK-kwalificatiereeks.

De volledige voorselectie:


Doelmannen: Warner Hahn, Joey Roggeveen, Ishan Kort, Jonathan Fonkel, Etienne Vaessen.
Verdedigers: Stefano Denswil, Navajo Bakboord, Anfernee Dijksteel, Djevencio van der Kust, Damil Dankerlui, Myenty Abena, Shaquille Pinas, Ridgeciano Haps, Alierrio Belfor.
Middenvelders: Dion Malone, Kelvin Leerdam, Dhoraso Klas, Kenneth Paal, Justin Lonwijk, Renske Adipi.
Aanvallers: Florian Josefzoon, Sheraldo Becker, Yanic Wildschut, Luciano Slagveer, Leandro Kappel, Jeredy Hilterman, Virgil Misidjan, Ché Nunnely, Jaden Montnor, Tyrone Conraad, Jamihlio Rigters, Gyrano Kerk, Gleofilo Vlijter.

Meer nieuws

Waarom Liverpool in deze Bundesliga-sensatie de opvolger van Van Dijk ziet
0
Sterkhouder beëindigt transfergeruchten: 'Speel volgend seizoen gewoon bij Ajax'
6
Oostenrijk maakt definitieve EK-selectie bekend: Feyenoorder Trauner gaat mee
2
Maurice Steijn denkt hardop na: 'Stel dat ik met Ajax kampioen was geworden?'
18
Vitesse heeft nog tien dagen om faillissement af te wenden: 'Billenknijpen'
9
PSV vereeuwigt opvallend persoon met gloednieuw standbeeld naast Philips Stadion
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties