Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Aandeelhouders Ajax eisen extra onderzoek naar Sven Mislintat

Laatste update:

De brief die door Aandeelhouder-Supporter is verstuurd aan de directie en Raad van Commissarissen van Ajax telt 20 pagina's en 65 vragen. Een groot gedeelte van die vragen gaan over het onlangs uitgevoerde onderzoek naar de periode Mislintat.

"Ajax NV struikelt nu al ruim twee jaar van incident naar incident. De directie en de Raad van Commissarissen zijn tot nu toe niet in staat deze negatieve keten te doorbreken", valt te lezen in de brief. "De zorg van de Aandeelhouder-Supporters is niet in de eerste plaats hun financieel belang, maar vooral de toekomst en continuïteit van Ajax NV en de door haar gedreven voetbalonderneming."

Men plaatst onder meer vraagtekens bij de gang van zaken rond het KPMG-rapport. Eerder kwam naar buiten dat een van de belangrijkste bronnen rond het onderzoek, de inmiddels vertrokken RvC-voorzitter Pier Eringa, niet gehoord zou zijn.

"Navraag bij voormalige commissarissen heeft geleerd dat in het verleden het interne governance proces betreffende transfers binnen Ajax wel nauwgezet door de Raad van Commissarissen werd gevolgd", gaat het verder.

"Kunt u toelichten hoe lang al van het interne governance proces wordt afgeweken? Deelt de Raad van Commissarissen de visie van de Aandeelhouder-Supporters dat het voor het verkrijgen van transparantie goed zijn om ook de transfers van de zomer van 2022 te onderzoeken, inclusief het interne governance proces daarbij?"

Ook is de groep benieuwd waarom er geen melding is gedaan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aangaande Alex Kroes. De initiatiefnemers eisen dat het externe juridische advies over Kroes wordt geopenbaard.

Naar aanleiding van de brief heeft woensdagavond een gesprek plaatsgevonden tussen de advocaat van de aandeelhouders en initiatiefnemer Lex Hes. Zij spraken met RvC-voorzitter Michael van Praag, Susan Lenderink en Ajax-advocaat Barbara Stork.

Aanstaande dinsdag vindt er een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaats. Bovengenoemd drietal zou hebben toegezegd dat tijdens die bijeenkomst antwoord wordt gegeven op de meeste vragen uit de twintig pagina's tellende brief.

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Wat als Vitesse omvalt? Zo vergaat het Nederlandse profclubs die failliet gingen
42
Vermoedelijke XI Borussia Dortmund - Real Madrid: Emotioneel duel Reus en Kroos
5
Cristiano Ronaldo is emoties niet de baas en barst in tranen uit na bekerfinale
22
Gakpo heeft geen beeld van Slot: 'Dan ga ik toch niet zomaar iets roepen?'
5
Zien: Ronaldo (39) steelt met acrobatische omhaal bijna de show in bekerfinale
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties