Gala vervolgt reeks door veroorzaakte penalty Van de Streek en goals Aktürkoglu

Bijzonderheden:

Sander van de Streek zou in zowel positief als negatief opzicht een belangrijke rol spelen in de eerste helft. De ex-middenvelder van FC Utrecht veroorzaakte na ruim een kwartier spelen een penalty nadat hij volgens de scheidsrechter een overtreding maakte op Tetê. Van de Streek wilde uitverdedigen, maar was te laat waarna de Braziliaan naar de grond ging. Kerem Aktürkoglu stuurde Antalyaspor-doelman Helton Leite vanaf elf meter vervolgens de verkeerde kant op: 1-0.

Van de Streek maakte zijn 'fout' bij de openingstreffer twintig minuten later volledig goed door de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. De Nederlander zette zijn loopactie in richting de tweede paal en zag hoe Fernando Muslera onder de voorzet van Jakub Kaluzinski doorging. Van de Streek kon vervolgens in een leeg doel binnen schieten: 1-1.

Galatasaray zou nog in de eerste helft weer orde op zaken stellen, wederom via Aktürkoglu. De Turkse linksbuiten stond precies op de goede plek om de rebound van een gestopte kopbal van ex-PSV'er Carlos Vinícius binnen te werken: 2-1. Aktürkoglu kreeg na ruim zestig minuten spelen dé kans om zijn hattrick te voltooien. De doelpuntenmaker eiste wederom een strafschop op, maar zag zijn inzet op de lat uiteenspatten. In de tweede helft werd daarom niet meer gescoord.