Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henk Fraser vertelt wat er echt is gebeurd tussen hem en Amin Younes

Laatste update:

Op 10 december 2022 keurde Urby Emanuelson, assistent-trainer van FC Utrecht, een doelpunt op de training goed. Een aantal spelers, waaronder Younes, was daar fel op tegen en de Duitser vroeg zich vervolgens hardop af of die beslissing genomen was door de Surinaamse afkomst van zowel Emanuelson als de doelpuntenmaker. Het is niet duidelijk of dat als grap bedoeld werd. "Ik vatte dat niet racistisch op", reageerde Fraser bij Studio Voetbal. "Die uitspraak was niet mij probleem, maar ik vond dat hij zich respectloos gedroeg naar degene die op dat moment de leiding had."

Toen Younes vervolgens ook een weerwoord had tegenover Fraser, escaleerde de zaak. "Ik vond dat het veel te lang doorging en dat het minachtend werd. Ik wilde Younes vervolgens van de training sturen, maar dat deed hij niet. Die film had ik in mijn hoofd niet afgespeeld. Zoiets kan je op een slechte dag triggeren. Daarna kwamen bepaalde dingen bij elkaar en toen heb ik hem beetgepakt. Dat is zeker gebeurd, ja. Feit is gewoon dat ik gereageerd heb op een manier die niet hoort, maar ik vind wel dat we doorslaan in sommige gevallen."

Fraser kan begrip opbrengen voor het besluit van de clubleiding van Utrecht om hem weg te sturen. Toch zit hem iets dwars. "Ik heb zelf echt de oud-Hollandse opvoeding gehad. Dat betekent dat je vanuit hiërarchie en respect denkt. Het zou vroeger nooit in je zijn opgekomen om de assistent op zo'n manier in twijfel te trekken. Het gaat ook om de manier waarop en de toon. En het gaat me ook om de omgang met autoriteit. Ouders, leraren, politie, trainers: die zijn allemaal geen autoriteit meer. Dertig jaar geleden was er van me verwacht dat ik iemand dan bij de oren pakte, tien jaar terug had ik alleen een reprimande gekregen, maar nu ligt het anders."

Meer nieuws

V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
14
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
50
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties