Heracles verliest van negental Eindhoven en ziet gat met koploper PEC groeien

Eindhoven begon met twee andere basisspelers dan in het vorige Keuken Kampioen Divisie-duel: op het middenveld ontbraken Dyon Dorenbosch en Jasper Dahlhaus, en zij werden vervangen door Ozan Kökcü en Justin Ogenia. Bij Heracles was er sprake van één wijziging in de basiself. Lucas Schoofs begon op de bank, waardoor Justin Hoogma als verdedigende middenvelder begon. Zijn plek in het hart van de verdediging werd overgenomen door Mateo Les.

De bezoekers domineerden aan het begin van de wedstrijd en waren via een kopbal van Hoogma dicht bij de openingstreffer. Het was echter Eindhoven dat het eerste doelpunt maakte. Na een snelle uitbraak belandde een voorzet van Tibo Persyn bij Rotier, die afdrukte: 1-0. Via een harde knal van Marko Vejinovic was Heracles vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker, maar Nigel Bertrams had een goede reflex in huis.

Ook in de tweede helft kwam het eerste gevaar van Heracles, maar deze keer was het Nikolai Laursen die zijn inzet gekeerd zag worden door Bertrams. Aan de andere kant van het veld rook Eindhoven via Naoufal Bannis (gesmoord schot) en Persyn (redding Michael Brouwer) aan de 2-0. De thuisploeg leek het duel onder controle te hebben, maar een kwartier voor tijd stond het ineens met negen man op het veld. Eerst kreeg Rotier direct rood na een gemene overtreding van achteren op Marco Rente, een paar minuten later kon ook Brym inrukken na een harde sliding van achteren. Ondanks het overtal wist Heracles geen gelijkmaker meer te forceren, waardoor de derde nederlaag op rij in alle competities een feit was.