Hutchinson (39) faalt tweemaal (!) vanaf elf meter; Besiktas ligt uit beker

De midweekse bekerontmoeting in Ankara kende een valse start voor Besiktas. Na snel combinatiewerk in de zestien brak Ali Sowe van dichtbij de ban voor Ankaragücü: 1-0. Een tegenslag voor de bezoekers uit Istanbul en het duurde tot de 77ste minuut voordat eindelijk de gelijkmaker kon worden genoteerd. Doelman Gökhan Akkan redde nog fraai op een kopbal, maar tegen de inzet van dichtbij van de ingevallen Tosun was niets te doen: 1-1. In de resterende minuten van de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord, waardoor de verlenging uitkomst moest bieden.

De trefzekere Tosun haalde overigens het einde van de wedstrijd niet. In de eerste helft van de verlenging viel de aanvaller namelijk uit met een liesblessure. De bijna veertigjarige Atiba Hutchinson loste hem af bij Besiktas. De verlenging bracht geen winnaar, waardoor strafschoppen noodzakelijk waren. Ankaragücü maakte geen fout: alle vier de inzetten troffen doel. Invallers Hutchinson en Masuaku gingen de fout in namens de bezoekers. Eerstgenoemde moest zijn strafschop overnemen omdat Akkan te vroeg van de lijn bewoog. De doelman van de thuisclub redde ook op de tweede poging en is dus de held van Ankaragücü. Voor Besiktas is de achtste finale van de beker in Turkije dus het eindstation.