Ibrahimovic bewijst PSG met twee assists grote dienst op Corsica

Ajaccio is een ware angsttegenstander voor PSG. L'Ours bleven in de laatste drie ontmoetingen met de hoofdstedelingen ongeslagen en de bezoekers wisten dus dat ze aan de bak moesten in Stade François Coty. En dat wisten ze al helemaal toen Ajaccio na vijf minuten op voorsprong kwam: Benjamin André verlengde een voorzet en hierdoor kon de Braziliaanse aanvaller Eduardo van dichtbij binnenschuiven: 1-0. De gastheer leidde, tegen de verhouding in. PSG was logischerwijs sterker en had in de eerste drie minuten al tweemaal kunnen scoren. Een vrije trap van afstand van Zlatan Ibrahimovic werd over het doel getikt door Guillermo Ochoa en Adrien Rabiot schampte de bal bij een hoekschop, in plaats van het ding vol te raken. Ajaccio liet in de persoon van Eduardo na vijf minuten dus wel zien hoe het moest.

PSG ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg na tien minuten een uitgelezen mogelijkheid om te scoren: Ochoa redde echter op een inzet van Ezequiel Lavezzi. De ploeg van Laurent Blanc maakte niet veel indruk en creëerde weinig honderdprocentkansen, al was Edinson Cavani acht minuten voor rust wel dreigend: El Matador was slordig en mikte over. Lavezzi schoot PSG te hulp: op aangeven van Ibrahimovic tikte de Argentijn binnen. De Zweedse aanvoerder van de gasten trachtte PSG nog met een voorsprong te laten rusten, maar zijn pegel werd gekeerd door Ochoa. In het eerste kwartier na rust liet de regerend Frans kampioen niet zien ten koste van alles te willen winnen. Het tempo was lag en van positiewisselingen was nauwelijks sprake.

Ajaccio hield relatief gemakkelijk stand, al was Matuidi na 61 minuten wel dicht bij de 1-2. De middenvelder kon een voorzet van Maxwell echter niet bekronen. De Corsicanen hadden even later echter toe kunnen slaan, maar Salvatore Sirigu voorkwam de 2-1 van Eduardo. Blanc greep hierna in en voerde een dubbele wissel door: Javier Pastore en Lucas vervingen Lavezzi en Alex. De benoemde misser van Eduardo kwam Ajaccio uiteindelijk duur te staan, want Matuidi kroonde zich een kwartier voor tijd tot de redder in nood van PSG, door op aangeven van Ibrahimovic te scoren. PSG gaf de zege nog bijna weg, maar Sirigu stopte een kopbal van Paul Lasne.