Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ideale controleur voor Ajax naar voren geschoven: 'Hele functionele techniek'

Laatste update:

Wanneer presentator Milan van Dongen vraagt wie een goede aankoop voor Ajax zou kunnen zijn, komt Luijckx direct met een kraakhelder antwoord. "Marten de Roon!" De 41-voudig international van het Nederlands elftal loopt komende zomer uit zijn contract bij Atalanta. Volgens Transfermarkt is De Roon momenteel nog zo'n 10 miljoen euro waard.

Volgens Luijckx is het ontbreken van een goede controleur de achilleshiel van het kwakkelende Ajax. "Die 6-positie bij Ajax... Ik denk dat Vos een hele goede speler kan worden, maar hij is vaak geblesseerd voor zo'n jonge jongen, dus die positie lijkt mij heel belangrijk." Vos miste overigens pas twee wedstrijden wegens een blessure dit seizoen, maar was wel nog een aantal keer geschorst.

Ajax doet er verstandig aan een oudere speler aan te trekken op de 6-positie, zo stelt Luijckx. Hij heeft een duidelijke voorkeur. "Ik zou gaan voor De Roon. Hij heeft zoveel ervaring en kan ook gewoon goed voetballen, hoor. Er wordt vaak gedaan alsof hij een sloper is, maar hij heeft een hele goede functionele techniek."

"Hij heeft jarenlang bij Atalanta in de basis gestaan en ook gewoon een goede opleiding gehad", gaat Luijckx verder. "Dus dat zou ik echt een goede speler vinden." Been is het eens met Luijckx, maar vraagt zich af of De Roon de Serie A momenteel zou inwisselen voor Ajax. "Dat is het probleem van Ajax nu, dat zal voor een hoop spelers gelden", aldus Luijckx.

"Het is minder aantrekkelijk", concludeert de analist. "Ook voor een trainer die straks Van 't Schip gaat overnemen. Dan wordt er ook een jonge trainer van FC Kopenhagen (Jacub Neestrup, red.) genoemd, waarbij anderen direct zeggen dat hij niet naar Ajax moet gaan, want dan stapt hij in een onzekere situatie", weet Luijckx.

Luijckx denkt dat het voor De Roon ook fijn kan zijn om terug te keren naar zijn geboorteland. "Misschien wil hij nog drie à vier jaar in Nederland spelen en zijn kinderen gewoon hier naar school laten gaan. Dat soort dingen kunnen allemaal meespelen."

De Roon is momenteel vaste basisspeler bij Atalanta. Dit seizoen speelde de controleur al zestien officiële wedstrijden voor de Italiaanse club, waarin hij slechts eenmaal werd gewisseld. In totaal staat de teller voor De Roon op 315 officiële duels voor Atalanta, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 22 assists.

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
5
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties