Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oppermachtig Inter heeft twintigste landstitel binnen na derbyzege op AC Milan

Laatste update:

Inter begon het duel met drie Nederlanders op de bank. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen hebben de laatste tijd geen basisplek meer onder Simone Inzaghi en dat was maandagavond niet anders.

Bij Milan begon er wél een Oranje-international in de basis. Tijjani Reijnders was een van de twee controleurs van i Rossoneri. Verder stuurde Stefano Pioli, die na dit seizoen waarschijnlijk vertrekt uit Milaan, veelal de bekende namen het veld in.

De eerste kans was voor de op papier uitspelende ploeg in San Siro. Lautaro Martínez wist een voorzet van Matteo Darmian echter niet richting het Milan-doel te sturen. De openingsfase was verder weinig sprankelend.

In minuut achttien werd de ban gebroken en het waren de Inter-fans die konden juichen. Een hoekschop van Federico Dimarco werd bij de eerste paal verlengd, waarna de volledig vrijgelaten Acerbi simpel kon binnenkoppen: 0-1. Inter leek vanaf dat moment keihard op weg naar de landstitel.

Na een klein half uur spelen speelde Milan de eerste grote kans bij elkaar. Een voorzet van Yunus Musah bereikte Rafael Leão, waarna de Portugees het doel van Yann Sommer onder vuur nam. De Zwitser kon relatief simpel redding brengen. Voor rust zouden beide ploegen via Thuram (Inter) en Calabria (Milan) nog gevaarlijk worden, maar aan de ruststand veranderde niks meer.

Al vroeg na de theepauze verdubbelde Inter de marge. Thuram verschalkte Mike Maignan met een laag en hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied: 0-2. De mannen van Inzaghi konden op dit punt de titel haast ruiken. Snel na de tweede treffer werd Reijnders het slachtoffer van een aanvallende wissel. De voormalig AZ-middenvelder werd vervangen door spits Olivier Giroud.

Pas richting de slotfase van het duel kwam Milan meer aan voetballen toe. In het laatste kwartier waren de kansen voor de ploeg van Pioli en dat resulteerde in een aansluitingstreffer. Nadat een eerste poging nog op de paal belandde, werkte Fikayo Tomori de rebound binnen: 1-2. Een lange VAR-check volgde, maar de goal bleek geldig.

Met nog zes minuten te gaan bracht Inzaghi Dumfries in het veld om te helpen de overwinning, en daarmee de scudetto, over de streep te trekken. Even later kwam ook De Vrij in het veld. Dumfries zou het einde van het duel niet halen, aangezien hij een rode kaart ontving na een opstootje, waarbij ook Hernández het veld moest ruimen. Enkele minuten later ontving ook Calabria de rode prent.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
2
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
2
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
0
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
15
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties