Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Invalbeurt tegen Antwerp was voorlopig laatste AZ-optreden voor Johnsen

Laatste update:

Directeur voetbalzaken Max Huiberts laat weten dat Johnsen aan het begin van het seizoen intern heeft aangegeven 'open te staan voor iets anders', omdat zijn perspectief op speelminuten was afgenomen. "Met oog op de Noorse nationale ploeg en het aankomende EK in 2020, wil hij spelen. Als club wilden we daar natuurlijk aan meewerken. We wensen Björn veel succes in Trondheim", aldus Huiberts.

Johnsen kwam in 2017 bij ADO Den Haag terecht in de Eredivisie. De Noorse spits maakte grote indruk en beleefde een topseizoen. Hij was negentien keer trefzeker in de competitie en verdiende een transfer naar AZ. In Alkmaar werd hij aangetrokken na het vertrek van Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh, maar de successen zoals zijn voorgangers beleefde hij niet. Dit seizoen moet hij Myron Boadu voor zich dulden als spits, al deed Johnsen donderdag wel een kwartier mee tegen Royal Antwerp (1-1).

Vorig seizoen kwam de Noor tot 22 wedstrijden namens AZ, waarvan 7 als basisspeler. Hij was zesmaal trefzeker in de Eredivisie en daar blijft het voorlopig bij. Bij de kampioen van Noorwegen mag Johnsen hopen op Champions League-voetbal. De club uit Trondheim heeft nog een kleine kans op het bereiken van de groepsfase van het miljardenbal. In de play-offs werd de heenwedstrijd tegen Dinamo Zagreb met 2-0 verloren. Dinsdag staat de return op het programma. Johnsen heeft een contract tot medio 2022 bij AZ.

UEFA Europa League
AZ
1 - 1
Royal Antwerp FC
Doet AZ er goed aan om Björn Johnsen te verhuren?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties