Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB straft FC Den Bosch voor 'verwijtbaar gedrag' na spreekkoren

Laatste update:

In de straf is ook één voorwaardelijke wedstrijd opgenomen. Als er zich binnen een periode van twee jaar nieuwe ongewenste situaties voordoen, mogen de supporters die een seizoenkaart hebben voor deze vakken opnieuw niet aanwezig zijn bij een wedstrijd. FC Den Bosch liet in een eerder stadium al weten hoe dan ook niet in beroep te gaan tegen een eventuele straf: "We accepteren de beslissing van de tuchtcommissie. Wel balen we enorm dat de goeden onder de kwaden moeten lijden. Dat spijt ons echt", laat voorzitter van de Raad van Commissarissen Jan-Hein Schouten optekenen.

"Desondanks vragen wij de supporters om begrip voor het ingenomen standpunt en om de opgelegde strafeis te respecteren. De eerste goede stappen in het (lange) veranderproces zijn gezet. We willen eilandjes doorbreken en mensen dichter bij elkaar brengen. Daarvoor werken we met elkaar aan ons grotere verhaal, omdat een goed verhaal richting geeft en laat zien waar de club voor staat", vervolgt Schouten, die aangeeft dat zijn club in de komende tijd de interne organisatie verder wil professionaliseren. "Door alles goed in te vullen vanuit dat ene vertrekpunt, zullen supporters zich hopelijk ook gewaardeerd voelen. Idealiter levert dit een gevoel van trots en respect naar de club én elkaar op, zodat FC in de komende jaren echt uitgroeit tot die club voor iedereen."

De KNVB legt op zijn beurt uit dat de reactie van FC Den Bosch tijdens de wedstrijd heeft meegespeeld in het bepalen van de strafmaat: "De tuchtcommissie verwijt FC Den Bosch onder andere dat het tijdens de wedstrijd niet heeft erkend dat er sprake was van racistische uitingen. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de stadionspeaker tijdens de wedstrijd niet heeft gemeld dat het stilleggen van de wedstrijd te maken had met racisme, terwijl dit het geval was." Hoewel de spelersgroep wel een 'dempende rol' speelde, heeft de club volgens de voetbalbond tijdens en na de wedstrijd te weinig gedaan.

"Dat de club naar aanleiding van de racistische spreekkoren en uitlatingen tot op heden slechts één persoon heeft kunnen identificeren en een stadionverbod heeft kunnen opleggen, acht de tuchtcommissie onvoldoende en verwijtbaar." De tuchtcommissie heeft wel van de club te horen gekregen dat er momenteel stappen worden gezet om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen: "Hoewel hierbij sprake is van 'beter laat dan nooit', neemt dit niet weg dat er tijdens en na de wedstrijd verwijtbaar is gehandeld." De tuchtcommissie ziet er desondanks van af om een ander soort straf op te leggen: "Het in mindering brengen van winstpunten zou geen recht doen aan het optreden van de spelersgroep van FC Den Bosch, terwijl het louter opleggen van een geldboete niet passend is bij de ernst van de begane overtreding."

Vind jij dat opgelegde straft terecht?

Meer nieuws

Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties