Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Riazor wordt gek: Deportivo La Coruña promoveert na zege op Barcelona B

Laatste update:

Bijzonderheden:


De promotie van Deportivo komt niet bepaald als een verrassing, kijkend naar de ranglijst. Koploper Depor stond vier punten voor op Barcelona B en zeven op Gimnàstic de Tarragona. Clubicoon Lucas Pérez, die een grote financiële inspanning maakte om terug te keren bij 'zijn' Depor, maakte uit een vrije trap de enige treffer van de wedstrijd.

Het geeft hoop voor de toekomst, die er lange tijd niet echt leek te zijn na enkele zeer zware jaren. De landskampioen van 2000 degradeerde in 2011 en 2013 naar het tweede niveau. De ploeg uit A Coruña keerde steeds terug, maar degradeerde onder trainer Clarence Seedorf opnieuw in 2018. Twee jaar later volgde degradatie naar het derde niveau.

Deportivo neemt het komend seizoen onder meer op tegen het CD Castellón van Dick Schreuder, dat in de andere poule op het derde niveau ook kampioen werd en dus ook promoveerde naar LaLiga 2. Voor de twee teams het komend seizoen in competitieverband nog tegen elkaar opnemen, maken ze in een onderling duel nog uit welke ploeg er met de algehele titel van het derde niveau vandoor gaat.

Deportivo maakte begin jaren 2000 grote indruk, zowel nationaal als internationaal. Zo had Roy Makaay een enorm aandeel in de landstitel in 2000 en maakten ook spelers als Diego Tristán, Walter Pandiani, Albert Luque, Noureddine Naybet en Juan Carlos Valerón (inter)nationaal naam. Met name de kwartfinale van de Champions League in 2004 staat menig voetballiefhebber nog bij. Nadat AC Milan in San Siro het heenduel met 4-1 won, maakte Deportivo het in de return helemaal goed (4-0).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

'Theo Hernández verlaat AC Milan voor andere absolute Europese grootmacht'
2
De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea
13
CONMEBOL introduceert nieuwe kleur kaart op Copa América 2024
6
Italië maakt voorselectie bekend: Fagioli na maandenlange schorsing opgeroepen
26
Man City verlengt met man die in vijf jaar pas twee keer speelde onder Guardiola
11
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
68

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties