Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Volendam heeft door bijzondere constructie baat bij verlies tegen FC Twente

Laatste update:

FC Twente is, met nog twee speelronden te gaan, met AZ verwikkeld in de strijd om plek drie. Die eindklassering geeft volgend seizoen recht op deelname aan de derde voorronde van de Champions League. Het miljardenbal, zoals de naam al suggereert, levert een behoorlijke startpremie en andere gelden op en ook in de voorrondes kan daarom serieus geld verdiend worden door de Enschedeërs.

Door de overwinning van AZ bij FC Twente (2-1) vorige week, is het gat tussen beide ploegen geslonken tot twee punten. AZ, dat zondag in de Adelaarshorst af moet zien te rekenen met Go Ahead Eagles, maakt daarom nog altijd kans op die derde plek.

Clausule


Maar FC Volendam, de tegenstander van FC Twente, zal hopen dat de ploeg van Joseph Oosting beslag legt op die derde plek. Leon ten Voorde, clubwatcher van FC Twente en journalist van Tubantia, legt bij ESPN uit waarom.

Het heeft alles te maken met de contractsituatie van Eiting. De middenvelder werd afgelopen zomer met veel bombarie overgenomen van FC Volendam. De controleur tekende in De Grolsch Veste een contract, met daarin een belangrijke verplichting.

Als FC Twente zich namelijk plaatst voor Champions League-voetbal, ontvangen de Volendammers een bonusbedrag van tussen de 500.000 en één miljoen euro. "FC Twente moet nog geld aan Volendam betalen bij bepaalde prestaties", aldus Ten Voorde.

"Eén van die prestaties was Europa League, dat hebben ze al gehaald, maar er moet wat meer betaald worden als Twente zich plaatst voor de Champions League. Er wordt gesproken tussen de vijf ton en een miljoen. Er gaat ook een bedrag naar Carel Eiting zelf. Dat zijn wel fikse bedragen, maar als je je plaatst voor de Champions League, is dat peanuts", besluit de clubwatcher.

Meer nieuws

Vaste kracht Frankrijk raakt geblesseerd op training: EK mogelijk in gevaar
0
Robin van Persie wil zakendoen met PSV: vertrek in aantocht
1
'Theo Hernández verlaat AC Milan voor andere absolute Europese grootmacht'
7
De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea
13
CONMEBOL introduceert nieuwe kleur kaart op Copa América 2024
7
Italië maakt voorselectie bekend: Fagioli na maandenlange schorsing opgeroepen
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties