Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kuijt kwam bij ADO vanaf dag één in 'heel onveilige omgeving' terecht

Laatste update:

Hans Kraay junior van ESPN vraagt of Kuijt zichzelf iets kan verwijten. "Nou, niet zo heel veel", zo luidt het antwoord van Kuijt. "Ik heb er alles aan gedaan. En is was er ook heel erg op gebrand om door te gaan, om die play-offs alsnog te halen. En ik denk dat dat erin had gezeten. Maar natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. De dingen die ik heb gedaan en de keuzes die ik heb gemaakt zijn met volle overtuiging gemaakt. En ik begrijp dat er als een club een moment komt dat je een beslissing moet nemen dat je niet doorgaat met een trainer. Al is dat soms onwerkelijk, want in elke andere branche krijg je veel meer tijd om iets te bewerkstelligen. Maar in het voetbal is dat nou eenmaal zo", zo constateert de oud-aanvaller.

Kuijt probeert te verklaren waarom het bij ADO uiteindelijk niet is gelukt met hem en de beoogde technisch directeur Daryl Janmaat, die ook aanwezig is in Goedemorgen Eredivisie. "Ik denk dat Daryl en ik in een heel onveilige omgeving hebben gewerkt. We waren meer met randzaken bezig dan met ons vak. Ik als trainer en Daryl, maar dat moet hij zelf maar vertellen, in opleiding als technisch directeur. Maar als je gelijk de eerste dag op de foto staat met nieuwe spelers, waarvan je eigenlijk niet weet wie ze echt zijn.... Ja, dan kom je in een onveilige situatie terecht en dan word je als trainer en toekomstig technisch directeur niet beschermd", geeft Kuijt een inkijkje in de soms chaotische situatie die hij aantrof in Den Haag.

Janmaat
Presentator Milan van Dongen werpt op dat Janmaat bij ADO zou worden ingewerkt zoals Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax door toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars en later Gerry Hamstra. "Je had Ignacio Berestain, de woordvoerder van Bolt, de aandeelhouder. Hij zou mij ondersteunen, dat was de bedoeling", aldus Janmaat, die verzucht dat dat plan uiteindelijk niet doorging. "Maar hij is ook nooit technisch directeur geweest. Het is achteraf makkelijk praten, maar je had een ervaren iemand naast mij moeten zetten. Of mij gewoon niet moeten aanstellen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

"Maar als je mij die kans wil geven, of mij dat eventueel later wil laten doen, dan met een echte technische man ernaast", geeft Janmaat mee aan het bestuur van ADO. Van Dongen geeft aan dat de voormalig verdediger net als Kuijt op de foto ging met aanwinsten. "Maar dat doe ik ook zelf, weet je. Dat doe je ook omdat je graag wil. Je wil gewoon iets goed doen. Dus je gaat met die gasten op de foto en achteraf is dat misschien niet verstandig." Kraay denkt dat Janmaat graag de Arnold Bruggink-route had genomen. De analist wordt de komende tijd rustig ingewerkt als nieuwe technisch directeur bij FC Twente. "Ja tuurlijk, achteraf wel."

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
6
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
7
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
54
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
80
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties