Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Laporta beticht van slecht leiderschap: 'Om Koeman zo te behandelen... '

Laatste update:

Larsson, die als speler van Barcelona de Champions League veroverde in 2006, doet tegenover het Zweedse Fotbollskanalen een boekje open over Laporta. "In het eerste seizoen (2020, 21, red.) ging alles goed, tot maart. Toen verloren we op eigen veld van Granada. Sinds die wedstrijd voelden we duidelijk minder steun van boven, nadat Laporta was teruggekeerd als voorzitter van Barcelona. We gingen na het seizoen op vakantie en wisten toen niet of we mochten aanblijven", schetst Larsson de onzekere situatie voor de technische staf van bijna een jaar geleden.

In de optiek van Henrik Larsson had Joan Laporta beter kunnen omgaan met Ronald Koeman bij Barcelona.

Laporta leek Koeman al na een seizoen te willen vervangen, maar een geschikte opvolger werd niet gevonden in de zomer van 2021. Hij kreeg dus de kans om aan een tweede seizoen te beginnen, samen met Larsson en de andere assistent-trainer, Alfred Schreuder. "Over die beslissing werden wij pas heel laat op de hoogte gesteld, dat was erg jammer. Voor mij was het niet heel erg belangrijk, maar om Ronald Koeman op zo'n manier te behandelen, dat had hij echt niet verdiend. Zeker niet na al het werk dat hij bij de club had verzet", verzucht de voormalig rechterhand van Koeman. "Hij heeft juist schoon schip gemaakt bij Barcelona, waardoor het niet juist was dat hij zolang in onzekerheid moest blijven."

Larsson kijkt ook terug op het veelbesproken vertrek van Lionel Messi bij Barcelona. De Argentijnse spelmaker bleef in 2020 op het laatste moment bij de club, om een jaar later alsnog de stap naar Paris Saint-Germain te maken. "We hadden nooit verwacht dat hij zou vertrekken. Dat hij alsnog wegging is van grote invloed geweest op de hele selectie. Dat was heel moeilijk om te accepteren, maar als trainer moet je er dan wel voor zorgen dat je gewoon je werk blijft doen. De geluiden vanuit de buitenwereld moet je gewoon negeren." Het vertrek van Messi zorgde voor nog meer onrust en onzekerheid bij onder meer Larsson.

"Er waren dagen dat we naar de club reden en niet eens wisten of het onze laatste werkdag zou zijn", vervolgt Larsson zijn terugblik op het Barcelona-verhaal. "Dat had allemaal heel makkelijk voorkomen kunnen worden als Laporta beter leiderschap had getoond", aldus de gewezen assistent, die van mening is dat Koeman ondanks alles goed werk heeft geleverd. "We haalden veel jeugdspelers bij het eerste elftal, spelers die in de toekomst grote dingen gaan laten zien bij Barcelona. Ronald heeft op die manier voor een goed fundament gezorgd."

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties