Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Late gelijkmaker Zerrouki helpt Twente in slotseconde aan remise bij Sparta

Laatste update:

Sparta-trainer Maurice Steijn stuurde donderdagavond exact dezelfde basiself het veld op als tijdens het thuisduel met FC Utrecht (winst na strafschoppen) afgelopen zondag. Ook Twente-trainer Ron Jans zag na de galavoorstelling tegen sc Heerenveen (4-0 winst) geen reden om zijn eerste elf te wijzigen. Sem Steijn, zoon van de eindverantwoordelijke bij de Kasteelheren, moest daardoor opnieuw beginnen vanaf de bank. Eerder in het reguliere Eredivisie-seizoen wist hij nog te scoren tijdens de 1-1 remise tussen Sparta en Twente op het Kasteel. Donderdag kwam hij pas na een uur binnen de lijnen voor de Tukkers.


In de eerste helft toonden beide ploegen zich bereid een hoog tempo op de mat te leggen. Václav Cerný kreeg in de twaalfde minuut de uitgelezen kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, toen hij een-op-een ging met Sparta-doelman Nick Olij. Zijn schot eindigde echter niet tussen de palen. Na ruim een halfuur kwam Olij met de schrik vrij toen hij een voorzet van Virgil Misidjan onbedoeld bijna over zijn eigen doellijn heen duwde. Doordat Sparta en Twente beide in de eindfase slordig waren, stond bij rust de brilstand nog altijd op het scorebord.


In het tweede bedrijf veranderde dat snel. Al na veertig seconden besloot scheidsrechter Jeroen Manschot de bal op de stip te leggen, toen Cerný een overtreding maakte zoals alleen aanvallers die maken in hun eigen doelgebied. Koki Saito ging daarbij naar de grond, waarna Vito van Crooij vanaf elf meter het klusje klaarde: 1-0. Daarna ontving Twente de volgende klap, toen Manschot een vrij lichte overtreding van Michal Sadílek bestrafte met een gele kaart. Tot ongenoegen van Jans, die zijn middenvelder in de return van aanstaande zondag moet missen.

In de slotfase ging Twente op zoek naar de gelijkmaker. Een heerlijk schot van Cerný belandde net naast het doel van Olij, terwijl PSV-huurling Shurandy Sambo een goede counterkans via Virgil Misidjan onschadelijk wist te maken. Aan de andere kant was middenvelder Arno Verschueren met een kopbal dicht bij een tweede Rotterdamse treffer. In de 93ste minuut slaagde Twente er alsnog in op gelijke hoogte te komen door een late treffer van Zerrouki. Olij maakte een inschattingsfout na een goede bal van Sadílek, waardoor de gemaskerde zomeraanwinst van Feyenoord vrij binnen kon knikken: 1-1. Zondagmiddag om 14.30 uur staat de return in De Grolsch Veste op het programma.


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Eredivisie
Sparta Rotterdam
1 - 1
FC Twente
Wie gaat er zondag met het Europese ticket vandoor in Enschede?

Meer nieuws

Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
25
Noa Lang start zeer controversieel liedje op podium, maar Luuk de Jong grijpt in
65
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
10
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
0
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
40
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties