Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Noodkreet Koeman sorteert effect: Oranje mag met 26 spelers naar EK

Laatste update:

Vanwege de coronapandemie werd het aantal selectiespelers voor het EK 2020 (dat een jaar later plaatsvond) en het WK 2022 uitgebreid van 23 naar 26. Omdat de pandemie inmiddels voorbij is, werd door de UEFA besloten dat het aantal komende zomer weer met drie spelers afneemt.

Koeman boos


Koeman was het daar volstrekt mee oneens en luidde eind maart dan ook de noodklok na de 2-1 nederlaag tegen Duitsland in vriendschappelijk verband. "Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd... Je ziet bij alle landen zoveel blessures", foeterde de bondscoach in gesprek met de NOS.

"Je gaat naar het einde van het seizoen. Met een selectie van 23 man, als er dan één wegvalt kun je geen elf-tegen-elf meer spelen op de training. De keeper mag je wel inwisselen bij een blessure, maar een speler niet", zette Koeman zijn mening over het maximaal aantal spelers kracht bij.

Koeman kondigde direct een lobby aan om zijn zin te krijgen. "Ik had het er ook met Julian Nagelsmann (de bondscoach van Duitsland, red.) over, die vindt dat ook. Met de intensiteit en het aantal wedstrijden dat je gaat spelen vind ik gewoon dat je naar 26 moet." Koeman wees daarbij naar de interlandweek eind maart, waarin Nederland tegen Schotland en Duitsland speelde.

Goedkeuring UEFA


De technische commissie van de UEFA gaat na een workshop over het aankomende EK overstag, weet De Telegraaf te melden. Het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond moet het voorstel om naar 26 spelers te gaan nog wel officieel goedkeuren, maar dat is slechts een formaliteit.

Aan de uitbreiding van de diverse EK-selecties hangt overigens wel een prijskaartje. De UEFA moet de werkgevers van de internationals die naar Duitsland afreizen deze zomer namelijk financieel compenseren, zo is afgesproken.

De uitbreiding naar 26 spelers houdt niet in dat er meer spelers op de bank mogen zitten tijdens de duels op het EK. De UEFA laat in een later stadium weten of er 23 of 26 namen op het wedstrijdformulier komen te staan, of dat de bondscoaches de keuze krijgen om stafleden tijdens wedstrijden in te ruilen voor spelers.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Stadionspeaker Roda JC legt voor de camera uit waarom hij enorme fout maakte
0
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
0
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
8
Gemiste strafschop Haye komt sc Heerenveen duur te staan tegen Almere City
5
Roda-fans vieren promotiefeest al massaal op het veld, maar dan scoort Groningen
88
Sierhuis loopt ogenschijnlijk zware knieblessure op; Go Ahead op rand play-offs
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties