Leicester in seizoensopener onderuit bij promovendus

Dat Hull niet het veld op was gekomen om alleen maar te verdedigen bleek al na vijf minuten spelen, toen Curtis Davies bijna een corner langs Kasper Smeichel kopte. De bezoekers namen dieper in de eerste helft echter steeds meer de touwtjes in handen en kregen via onder anderen Riyad Mahrez, Danny Drinkwater, Christian Fuchs en Ahmed Musa een aantal goede kansen. Jamie Vardy werd vlak voor de rust nog door de voormalig VVV'er nog bijna in staat gesteld om de 0-1 op het scorebord te zetten, maar zijn schot ging ruim over.

De 1-0 voor the Tigers in de blessuretijd van de eerste helft kwam dan ook als een flinke verrassing: Davies torende opnieuw boven iedereen uit bij een corner en zag zijn inzet gekeerd worden door Schmeichel. Adama Diomandé had in de rebound echter een geweldige omhaal in huis voor de openingstreffer. Leicester ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker en mocht al snel juichen toen Tom Huddlestone Demarai Gray onderuit haalde in het strafschopgebied. Mahrez benutte het buitenkansje door Eldin Jakupovic beheerst de verkeerde kant op te sturen.

Hull toonde echter meteen veerkracht en tien minuten later had de promovendus de voorsprong weer hersteld. Een slechte uitworp van Schmeichel werd rond de middenlijn opgepikt, waarna een afgeslagen voorzet uiteindelijk voor de voeten van Robert Snodgrass belandde, die keihard binnenschoot. Leicester moest daarna opnieuw in de achtervolging, maar de kampioen van vorig seizoen slaagde er in het restant van de tweede helft nauwelijks in grote kansen te creëren. Mahrez was met een vrije trap van een meter of 25 nog het dichtst bij. Jakupovic lette echter goed op en slaagde er in de bal uit zijn doel te houden.

Dat hebben we vaker bij Jamie Vardy gezien, maar het blijft bizar!