Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Man van 19 goals' terug in Eredivisie: 'Voelde alsof ik hier echt nodig was'

Laatste update:

Cambuur maakte op de slotdag van de transferwindow de komst van zijn nieuwe aanvalsleider bekend. Johnsen, die kon gaan en staan waar hij wilde na zijn vertrek bij Montréal, tekende een contract tot het einde van dit seizoen. Daar was hij maar wat blij mee, daar zijn Canadese avontuur niet zo liep zoals gehoopt. "Voetbal is gek. Je komt ergens met een idee over wat je te wachten staat en ineens staat er een nieuwe coach en speel je een ander systeem. Ze wilden in een 5-3-2-systeem spelen, daarin was ik gewoon een halve buitenspeler. Dat ben ik niet. Toen raakte ik afgelopen seizoen ook nog eens geblesseerd en veranderden ze het systeem wéér. Ik was daar echt ongelukkig", blikt Johnsen terug.

Zijn terugkeer in Nederland voelt wat dat betreft als thuiskomen. Met name omdat hij bij Cambuur Léon Bergsma, Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers en Ben Rienstra treft, die hij nog kent van zijn periode bij AZ. "Je voelt gelijk de connectie. Vreemd eigenlijk, want je komt in een nieuwe omgeving, maar toch voelt het als thuiskomen. Het is alsof ik gelijk weer in hetzelfde ritme zit. Ik miste Nederland echt", aldus de zestienvoudig international van Noorwegen.

Johnsen is er van overtuigd dat hij de man is die Cambuur nodig heeft in de strijd tegen degradatie. De Leeuwarders pakten vooralsnog slechts twaalf punten en zijn met elf goals de minst scorende ploeg van de Eredivisie. "Ik kreeg hier het gevoel dat ik écht nodig was", zegt Johnsen dan ook. "Het team heeft kracht nodig en doelpunten, dat kan ik ze geven." Cambuur haalde afgelopen transferperiode overigens niet alleen Johnsen voor meer aanvallende stootkracht. Ook Mimoun Mahi, in het seizoen 2016/17 goed voor zeventien Eredivisie-treffers, kwam tot het einde van dit seizoen naar Leeuwarden. Zowel Johnsen als Mahi maakte zondag zijn competitiedebuut, maar kon in het 0-5 verlies tegen Ajax geen potten breken.

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties