Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mason Greenwood wil weer interlands spelen: 'Gesprek met bondscoach al gevoerd'

Laatste update:

In oktober schreef The Athletic al eerder over de mogelijkheid voor Greenwood om voor Jamaica uit te komen. Zijn vader, Andrew Greenwood, is van Jamaicaanse komaf en dat maakt Greenwood dus verkiesbaar voor de the Reggae Boyz.

De 22-jarige aanvaller van Getafe CF maakte in september 2020 zijn debuut voor Engeland, maar na zijn debuut kwam Greenwood niet meer in actie. Dit maakt dat Greenwood nog van land mag veranderen.

Volgens de FIFA-reglementen mag een speler nog van land veranderen als hij voor zijn 21ste minder dan drie wedstrijden uitkwam voor zijn oorspronkelijke land en dat de laatste opwachting minimaal drie jaar geleden is. Aan beide eisen voldoet Greenwood dus.

"Ik vind het niet fijn om te praten over 'wat-als scenario's', maar de situatie van Greenwood gaat zeker door ons hoofd. Ik zou hem, net als iedere coach, ontzettend graag in mijn team willen hebben, maar de keuze is aan de speler", vertelde bondscoach Hallgrimsson op een evenement voor de CONCACAF Nations League in Dallas.

Van Greenwood werd een hoop verwacht toen hij zich als een komeet ontwikkelde bij Manchester United. In januari 2022 kwam echter een einde aan die opmars. De jongeling werd opgepakt op basis van drie beschuldigingen. Poging tot verkrachting, mishandeling met lichamelijk letsel en dwingend gedrag bij zijn vriendin. In februari 2023 werden plotseling de aanklachten ingetrokken.

Op de vraag of de rechtszaak van Greenwood nog invloed heeft op het selecteren van de aanvaller reageerde de bondscoach: "Dat is aan de Jamaicaanse voetbalbond(JFF). Een coach zou zich daarvoor niet hoeven te verantwoorden, want ik ben daar geen expert in. Ik kijk enkel naar de persoon en wat hij de afgelopen anderhalf jaar heeft moeten doorstaan op sociale media en in de pers is onvoorstelbaar."

"Zijn zaak is geseponeerd dus het is niet aan mij of iemand anders om hem nog verder te beoordelen. Iedereen verdient een tweede kans", voegt de IJslander toe.

Sinds deze zomer komt Greenwood uit voor de Spaanse middenmoter Getafe. Die club huurt hem van the Mancunians nadat er voor de aanvaller geen toekomst was in de selectie van Erik ten Hag.

In de LaLiga staat Greenwood met de Azulones op de elfde plek. Met zes goals en vijf assists in 23 wedstrijden heeft de aanvaller een redelijk aandeel geleverd dit seizoen. Afgelopen weekend was de buitenspeler ook belangrijk met een doelpunt tegen Las Palmas (3-3).

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties