Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Met vrijgelaten vader op tribune krijgt uitgerekend Díaz Brazilië op de knieën

Laatste update:

Colombia, dat met ex-Ajacied Davinson Sánchez in de basis begon, keek in eigen land al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Vinícius Júnior zette een dubbele één-twee op met de aanvaller van Arsenal, waarna Martinelli glijdend voor de 0-1 tekende. Brazilië kreeg vervolgens een domper te verwerken, nadat Vinícius de strijd met een klein half uur op de klok geblesseerd moest staken.

De Brazilianen waren echter wel heer en meester in de eerste helft. Het was voor Nestor Lorenzo, de bondscoach van Colombia, reden om in de rust twee wissels door te voeren. Onder meer voormalig Feyenoorder Luis Sinisterra kwam binnen de lijnen om iets aan het spelbeeld te veranderen.

Vooral Díaz probeerde zijn land terug in de wedstrijd te helpen. De aanvaller van Liverpool kwam tot tien doelpogingen, maar Alisson Becker, zijn ploeggenoot bij the Reds, had keer op keer een antwoord.

Een kwartier voor tijd bracht Díaz de stand toch weer in evenwicht door een scherp aangesneden voorzet van Cristián Borja tegen de touwen te koppen. Vier minuten later bezorgde Díaz Colombia met zijn hoofd ook de zege. Ditmaal gaf James Rodriguez de voorzet en kroop de aanvaller voor zijn directe tegenstander Emerson Royal.

De Braziliaanse bondscoach Fernando Diniz bracht toptalent Endrick nog binnen de lijnen, die daardoor de vierde jongste debutant voor de Goddelijke Kanaries ooit werd, maar ook hij wist geen punt meer uit het vuur te slepen voor Brazilië. Colombia klimt door de zege naar de derde plaats in de kwalificatiegroep, terwijl Brazilië naar de vijfde plaats zakt. De eerste zes Zuid-Amerikaanse landen in de kwalificatiereeks plaatsen zich uiteindelijk automatisch voor het WK 2026.

Díaz barstte na de wedstrijd in tranen uit. Hij droeg de overwinning begrijpelijkerwijs op aan zijn vader, die op de tribune zat. De beide ouders van Díaz werden op 28 oktober ontvoerd in Colombia door een eenheid van de guerrillabeweging ELN. Zijn moeder wist snel te ontsnappen, maar vader Luis Manuel Díaz werd pas na twaalf dagen vrijgelaten.

World Cup Qualification CONMEBOL
Colombia
2 - 1
Brazilië

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties