Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

NEC dompelt NAC kort voor tijd in rouw en keert terug in Eredivisie

Laatste update:

In de beginfase toonden beide clubs zich in aanvallend opzicht. Zo was er in de 24ste minuut een gevaarlijke situatie voor het doel van NAC. Okita, Javier Vet en Rangelo Janga echter wisten niet te scoren namens de Nijmegenaren. Twee minuten later was het alsnog raak voor NEC. Cas Odenthal kopte onberispelijk raak uit een afgemeten vrije trap van Jordy Bruijn. NAC liet zich niet ontmoedigen door de treffer van NEC en Kaj de Rooij was na een halfuur spelen dicht bij de gelijkmaker, ware het niet dat zijn kopbal via de lat over het doel vloog. Lex Immers liet zich tien minuten voor rust gelden, toen hij de bal panklaar legde voor Marouan Azarkan. Diens inzet ging maar net over.

In de tweede helft voerde NAC de druk op en het publiek in het Rat Verlegh Stadion ging als één man achter het elftal van trainer Maurice Steijn staan. De NAC-coach greep na zestig minuten in en stuurde Sydney van Hooijdonk en Mario Bilate het veld in. Een gouden greep van Steijn, want Van Hooijdonk trok de stand gelijk in de 70ste minuut, waarna de NAC-aanhang in extase raakte. De supersub kopte de bal van dichtbij binnen na een geslaagde actie en dito voorzet van Robin Schouten. Luttele minuten later werd bij NEC de moegestreden Vet afgelost door Thomas Beekman.

Het weer opgeleefde NAC kreeg in de 89ste minuut alsnog een enorme domper te verwerken. Okita verlengde een voorzet met de buitenkant van zijn voet en zag de bal tot zijn grote vreugde in de verre hoek belanden: 1-2. Vreugdetaferelen bij de bezoekers en grote verslagenheid bij de Parel van het Zuiden. Er werden vier minuten blessuretijd bijgetrokken, maar dat bleek niet voldoende te zijn voor NAC om een verlenging uit het vuur te slepen. NEC trok de minieme voorsprong over de streep en keert na de zomerstop terug in de Eredivisie. NAC, sinds 2019 niet meer actief op het hoogste niveau, speelt ook volgend seizoen dus in de Keuken Kampioen Divisie.

Dit artikel is door een technische storing later verschenen dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak

-

Meer nieuws

Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'PSV kan moeilijk nee zeggen'
6
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
6
Kritiek op Memphis na post over ballenmeisje: 'Kan iemand haar Insta sturen?'
16
Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
13
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties