Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nieuwe dreun voor Blatter: tweede schorsing van bijna zeven jaar

Laatste update:

Naast de nieuwe sanctie moet Blatter een boete van 900.000 euro betalen. De huidige schorsing zou in oktober van dit jaar aflopen, maar de ethische commissie van de FIFA is van mening dat de Zwitserse bestuurder, die tussen 1998 en 2015 de scepter zwaaide, ook de komende jaren geen functie in de voetballerij mag uitoefenen. De schorsing die enkele jaren geleden werd bepaald was het resultaat van een dubieuze betaling van Blatter van 1,8 miljoen euro aan toenmalig UEFA-baas Michel Platini. Beide topbestuurders hebben altijd benadrukt niets te maken te hebben met een mogelijke ongeoorloofde gelddeal.

De spraakmakende curruptiezaak had niet allen desastreuze gevolgen voor Blatter. Voormalig secretaris-generaal Jérôme Valcke werd eveneens voor jaren geschorst en net als Blatter heeft de Fransman nu ook een nieuwe schorsing aan zijn broek hangen van zes jaar en acht maanden. Valcke was tussen 2007 en 2015 werkzaam bij de FIFA. Vorig jaar gaf de voormalig rechterhand van Blatter tijdens een rechtszaak toe dat hij onder meer een jacht en juwelen heeft moeten verkopen om uit de financiële problemen te blijven.

De kans dat Blatter ooit zou terugkeren in de voetbalwereld was sowieso al zeer gering. De oud-voorzitter van de FIFA kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen en moest in januari nog een hartoperatie ondergaan. Blatter werd toen een week in een kunstmatige coma gehouden door de doktoren. Of Valcke ooit weer actief is in de voetballerij is eveneens twijfelachtig. Zijn schorsing liep tot 2025 en vanwege de nieuwe straf kan hij pas in 2032 weer een functie bekleden bij een voetbalorganisatie.

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
18
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
10
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
59
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties