Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nieuwe kandidaat voorzitterschap KNVB meldt zich daags na gewaagde uitspraken

Laatste update:

Afgelopen zondag liet de tachtigjarige Van den Herik te gast in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN al weten dat hij een geschikte kandidaat zou zijn voor het bondsvoorzitterschap. Nu wordt duidelijk dat hij inderdaad plannen heeft om zich kandidaat te stellen.

"Het lijkt me niet alleen leuk, ik denk dat ik het ook uitstekend zou kunnen", vertelt Van den Herik aan de krant. "Ik heb de bestuurlijke ervaring en het netwerk, zowel nationaal als internationaal. Als ik eerder had geweten dat deze post beschikbaar was, had ik al wel eerder mijn vinger opgestoken. Maar blijkbaar moest het eerst in de achterkamertjes worden geregeld."

Van den Herik moet minimaal tien van de zestig voorkeursstemmen verzamelen bij Nederlandse prof- en amateurclubs om daadwerkelijk kans te maken bij de verkiezing. De deadline voor het binnenhalen van de stemmen is op 28 april. Van der Laan en Nijland maakten al bekend de stemmen binnen te hebben.

"Dat betekent dat er nog bij veertig clubs stemmen te halen zijn", aldus Van den Herik. "Ik ga de komende dagen en weken bekijken of ik tien clubs kan overtuigen dat ik een geschikte kandidaat ben."

Het is enigszins opmerkelijk dat Van den Herik naar voren stapt. Zondag had hij bij ESPN enkele opmerkelijke uitspraken richting zijn medekandidaten. Hij stelde onder meer dat Nijland en Van der Laan 'te weinig bestuurlijke ervaring' hebben. Bovendien zei Van den Herik dat 'twee vrouwen aan de top van de KNVB een garantie is voor ruzie en gedoe', wijzend naar KNVB-directeur Marianne van Leeuwen.

"Ik hoorde hem op de radio in de auto. Hans lijkt me een ontzettend aardige vent, maar hij wil alles zelf gaan doen. Dat lijkt me niet verstandig: als bondsvoorzitter moet je kunnen delegeren, je moet de juiste mensen kunnen aansturen en verbinden. Ik denk dat ik dat zeer goed zou kunnen", besluit Van den Herik.

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
27
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
11
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
30
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties