Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Omstreden oud-FIFA-baas laakt eigen beslissing: 'De keuze voor Qatar is fout'

Laatste update:

Eind 2010 werd er gestemd over welk land het WK van 2022 mocht organiseren. In de laatste stemronde troefde Qatar de Verenigde Staten met veertien tegen acht stemmen af. Normaliter zouden er 24 stemmen uit zijn gebracht door het uitvoerend comité van de FIFA, maar twee leden waren op dat moment geschorst vanwege verdenking van corruptie en samenzwering. "Het ging om een foute keuze en ik droeg toen de verantwoordelijkheid voor als voorzitter van de FIFA", betuigt Blatter nu zijn spijt.

Het eindtoernooi in Qatar ligt vooral onder vuur vanwege de betwistbare mensenrechten in het land. Blatter geeft echter een andere reden voor zijn berouw. "Het voetbal en het WK zijn te groot voor een klein land als Qatar." Achteraf zou de 86-jarige Zwitser dan ook liever voor de Verenigde Staten hebben gekozen, zeker omdat het WK van 2018 naar Rusland ging. "Het zou een gebaar van vrede geweest zijn als die twee politieke tegenstanders het WK na elkaar georganiseerd zouden hebben", aldus Blatter.

De oud-FIFA-baas is zelf nog altijd verbannen van activiteiten voor de wereldvoetbalbond vanwege het meermaals overtreden van de ethische code tijdens zijn voorzitterschap. Die schorsing ging eind 2015 in. Er ging ook een flinke boete mee gepaard, vanwege een dubieuze miljoenenbetaling aan toenmalig vicepresident van de FIFA en UEFA-voorzitter Michel Platini. De strafzaak tegen het duo rondom die betaling loopt nog altijd. Begin juli werden Blatter en Platini nog vrijgesproken, maar inmiddels hebben de Zwitserse federale aanklagers beroep aangetekend.

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
14
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
26
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
16
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
17
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties