Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Penaltyheld Kelleher redt jeugdig Liverpool van blamage tegen derdedivisionist

Laatste update:

Jürgen Klopp vond het woensdagavond niet nodig om zijn vertrouwde basiself krachten te laten verspelen. Liverpool speelt aanstaande zaterdag nog een thuiswedstrijd in de Premier League tegen Southampton. Sterspelers als Virgil van Dijk en Mohamed Salah kregen vrij, terwijl Roberto Firmino en Darwin Núñez wel moesten opdraven om de bank op te vullen. De bekendste starters aan de zijde van het jeugdige Liverpool waren Joe Gomez, Kostas Tsimikas en Alex Oxlade-Chamberlain. Bij Derby County zat centrale verdediger Jake Rooney, het neefje van de legendarische Wayne Rooney, op de bank.

Meer: Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp

Keeper Joe Wildsmith ontpopte zich tijdens de reguliere negentig minuten tot de absolute held bij derdedivisionist Derby. De 26-jarige Engelsman verzorgde de ene na de andere redding, waardoor de nummer zeven van de League One in de wedstrijd bleef. Na 66 minuten bracht Klopp met Firmino, Núñez en Harvey Elliott grover geschut in de ploeg, maar ook dat mocht niet baten waardoor the Reds afhankelijk waren van een penaltyserie.

De tweede penalty van de serie, die werd genomen door Liverpool, was direct mis: de achttienjarige Stefan Bajcetic zag hoe Wildsmith zijn strafschop pareerde. Gelukkig voor de jongeling was Conor Hourihane ook niet trefzeker vanaf elf meter, waardoor Oxlade-Chamberlain de teams weer op gelijke hoogte zette. Vervolgens miste Craig Forsyth namens Derby, waarna Firmino de bal huizenhoog over schoot. Louie Sibley zette Derby aansluitend op voorsprong, maar zag Núñez ternauwernood gelijkmaken: 2-2.

Liverpool-keeper Kelleher werd uiteindelijk de grote held door zijn derde strafschop te pakken op een inzet van Lewis Dobbin, waarna Elliott de winnende maakte voor Liverpool. Tijdens de strafschoppenserie in de finale van de League Cup vorig seizoen was Kelleher ook al de grote held bij the Reds. De 23-jarige Ier maakte toen zelfs de winnende strafschop (11-10) waardoor Chelsea werd verslagen en Liverpool de beker won.

Capital One Cup
Liverpool
0 - 0
Derby County

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
95
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
4
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties