Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Veltman en Verbruggen onderscheiden zich bij gelijkspel tegen Newcastle United

Laatste update:

Brighton pakte na een kleine twintig minuten de voorsprong op St. James' Park. Een hoekschop van Pascal Gross schoot min of meer per toeval door tot bij de tweede paal, waar Veltman het alertst reageerde en binnentikte: 0-1.

Sean Longstaff kreeg tien minuten voor rust de uitgelezen mogelijkheid om Newcastle op gelijke hoogte te brengen. Een indraaiende hoekschop belandde bij de tweede paal, waar de Engelsman binnen dacht te kunnen knikken. Brighton-goalie Bart Verbruggen reageerde echter alert en pareerde de poging.

Tegenvaller voor Brighton was het geblesseerd uitvallen van Veltman, die zich moest laten aflossen door Tariq Lamptey. Met de Ghanees binnen de lijnen kregen the Seagulls een enorme kans op de 0-2, ware het niet dat Danny Welbeck de bal totaal verkeerd raakte.

Ook de mee opgekomen Julio Enciso liet een prima mogelijkheid liggen, door in totale vrijheid over te koppen. Het was een dure misser van de Paraguayaan, die Newcastle op slag van rust op gelijke hoogte zag komen. Op aangeven van Elliot Anderson tikte Longstaff simpel binnen achter de kansloze Verbruggen: 1-1.

Na een klein uur spelen had Verbruggen een knappe redding in huis. Een pass van Alexander Isak was bestemd voor Anthony Gordon, maar Lamptey zat daar handig tussen. Door zijn verdedigende actie dreigde de bal echter in de bovenhoek te belanden, maar Verbruggen kon daar nog ternauwernood bij. De goalie van Brighton had daarna ook een antwoord op meerdere afstandsschoten van Newcastle.

Vijf minuten voor tijd dacht Gordon de 2-1 binnen te tikken. De man van de assist, Miguel Almirón, bleek echter een teenlengte buitenspel te hebben gestaan. Almirón dacht diep in blessuretijd nog aan een strafschop. Die kreeg hij niet, wel een gele kaart voor een schwalbe. Brighton, dat tiende staat, speelt in de laatste twee speelrondes nergens meer voor.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea
8
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Kenneth Perez fileert Marco van Basten zonder specifiek zijn naam te noemen
15
De Roon bewijst na winst Europa League andermaal op X over humor te beschikken
18
De Vrij over juridische strijd met SEG: 'Het verhaal van Alex Kroes klopt niet'
54
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties