Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Portugal slaat aanval van Italië af en is groepswinnaar

Laatste update:

Portugal won in september op eigen veld met 1-0 van Italië, maar die uitslag deed toen eigenlijk geen recht aan de krachtsverhoudingen. De formatie van bondscoach Roberto Mancini kreeg in het Estádio da Luz geen poot aan de grond en had in het eigen Stadio Giuseppe Meazza dan ook wat goed te maken. Het begin van Italië mocht er in elk geval wezen, want Rui Patrício moest al na vijf minuten gestrekt. De Portugese doelman kon een afstandsknal van Lorenzo Insigne maar ternauwernood pareren en had vervolgens het geluk dat de rebound om zeep werd geholpen door Ciro Immobile.

Kort erna kwam Portugal, dat opnieuw aantrad zonder sterspeler Cristiano Ronaldo, opnieuw met de schrik vrij, ditmaal na een vlammend schot van Alessandro Florenzi. Het team van succescoach Fernando Santos beperkte zich tot verdedigen, daar een gelijkspel voldoende zou zijn voor de groepswinst. Italië bleef de wedstrijd domineren en kreeg tien minuten voor tijd opnieuw een goede mogelijkheid. Marco Verratti stak Immobile met een fraaie pass weg achter de verdediging van Portugal, maar de spits van Lazio kreeg de bal vervolgens niet voorbij Rui Patrício. Daarna kopte Leonardo Bonucci nog rakelings naast uit een vrije trap van Insigne.

Na de onderbreking ging Italië aanvankelijk op dezelfde voet verder. Federico Chiesa was al vroeg in de tweede helft dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot werd vlak voor het doel van Rui Patrício tot hoekschop verwerkt doen een Portugees been. De Italiaanse storm ging daarna echter vrij snel liggen. Doordat Portugal op zijn beurt geen aanvallende intenties had, werd het publiek in Milaan langzaam in slaap gesust. William Carvalho was in de slotfase nog dicht bij een doelpunt namens Portugal nadat hij een afvallende bal vanaf een meter of achttien op de schoen nam, maar Gianluigi Donnarumma bracht fraai redding.

-
Wint Portugal de Nations League?

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
4
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties