Prachtige assist Kökçü en krankzinnige slotfase met goals in minuut 90+4 en 90+5

Letland - Turkije 2-3
Turkije, met de in Nederland geboren Orkun Kökçü en Ferdi Kadioglu in de basis, opende halverwege het eerste bedrijf de score via Abdülkerim Bardakci. De centrale verdediger, die zijn debuut maakte, kopte van dichtbij raak na een vrije trap. Na ruim een half uur zag SC Cambuur-spits Roberts Uldrikis zijn afstandsschot gestopt worden door doelman Mert Günok, waarna Turkije enkele minuten later de 0-2 leek te maken. Het doelpunt van Kadioglu werd na inmenging van de VAR echter afgekeurd, omdat hij een overtreding had begaan.

Vroeg in de tweede helft kwam Letland op gelijke hoogte. Spits Vladislavs Gutkovskis werd weggestuurd aan de linkerkant van het veld, waarna hij de bal voorgaf en Eduards Emsis binnenkopte: 1-1. Heel lang stond die gelijke stand niet op het bord, want tien minuten later zette Cengiz Ünder de Turken na een uitstekende steekbal van Kökçü weer op voorsprong: 1-2. Zeven minuten voor tijd kreeg Emsis zijn tweede gele kaart, waardoor Letland verder moest met tien man. Desondanks leken de gastheren diep in de blessuretijd een punt uit het vuur te slepen, nadat Kristers Tobers een afvallende bal beheerst binnenschoof. Een minuut later bezorgde invaller Irfan Can Kahveci Turkije met een kopbal echter alsnog de zege: 2-3.

Malta - Engeland 0-4
Engeland domineerde vanaf minuut één en kreeg in de zesde minuut de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Harry Kane zag zijn lage schot gekeerd worden door doelman Henry Bonello. Twee minuten later kwamen the Three Lions alsnog op voorsprong: Bukayo Saka gaf voor, waarna Ferdinando Apap de bal in zijn eigen doel tikte. Na een klein half uur werd het 0-2 via een fraai afstandsschot van Trent Alexander-Arnold van zo'n twintig meter. Drie minuten later zette Harry Kane vanaf de penaltystip de 0-3 op het bord, nadat hij zelf door Matthew Guillaumier onderuit was gehaald. Het was voor de spits zijn vijftigste interlandgoal in officiële wedstrijden.

Grote kansen bleven lange tijd uit na de rust, al ging een inzet van Kane in kansrijke positie nog naast. Een doelpunt viel er nog wel: in de 83ste minuut kreeg Engeland opnieuw een strafschop nadat Steve Borg hands had gemaakt. Invaller Callum Wilson benutte het buitenkansje: 0-4. Vlak daarna werd het via Eberechi Eze ook nog bijna 0-5, maar hij schoot de bal tegen verdediger Zach Muscat aan. Malta kwam het hele duel tot geen enkel schot.