Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Publiek grote winnaar bij spectaculair schouwspel tussen Italië en Nigeria

Laatste update:

Italië kwalificeerde zich een tijd geleden al voor het WK en Nigeria deed dat afgelopen zaterdag, door met 2-0 te winnen van Ethiopië. In het vriendschappelijke treffen stond maandag op Craven Cottage niets op het spel, maar beide partijen maakten er een heerlijk schouwspel van. De Afrikanen gaven de 'thuisploeg' weinig tijd aan de bal en kregen na vijf minuten de eerste kans: Victor Moses schoot een vrije trap net naast. I Azzurri waren bij hun eerste echte mogelijkheid direct trefzeker: Mario Balotelli gaf de bal mee aan Rossi, die de bal over doelman Austin Ejide over de lijn prikte: 1-0. De linkspoot maakte zijn eerste interlanddoelpunt sinds juni 2011, toen hij trefzeker was tegen Estland. Nigeria liet zich door de openingstreffer niet uit het veld slaan, speelde met flair en zonder angst.

Keeper Salvatore Sirigu moest na een kwartier handelend optreden op een knal van Ogenyi Onazi en na 35 minuten kwam Nigeria op gelijke hoogte. Dike, een collega van Danny Koevermans bij FC Toronto, kopte op aangeven van Ameobi zijn eerste interlandtreffer ooit binnen. De winnaar van de Afrika Cup ging vier minuten later zelfs aan de leiding, op prachtige wijze. Na een vlotte aanval over de linkerflank gaf Francis Benjamin de bal voor en Ameobi werkte het leer bij de eerste paal met een Zlatan Ibrahimovic-achtige hakbal tegen het net: 1-2. Die stand bleef tot het rustsignaal staan, al kreeg Balotelli nog een goede kans om voor de gelijkmaker te zorgen, maar na een prachtige controle knalde hij recht op Ejide. Twee minuten na rust scoorden de Italianen alsnog.

Emanuel Giaccherini was het eindstation van een aanval over een aantal schijven: de aanvaller van Sunderland noteerde zijn derde doelpunt voor la Squadra. Het tempo bleef hoog en Cesare Prandelli, die voor de vijftigste keer op de bank zat als bondscoach, hoopte de wedstrijd naar zich toe te trekken door onder anderen Andrea Pirlo binnen de lijnen te brengen. L'Architetto mocht direct aanleggen voor een vrije trap, maar die werd met moeite gekeerd door Ejide. In de rebound had Marco Parolo voor de 3-2 moeten zorgen, maar hij schoot van twee meter afstand over. De spelmaker van Parma kreeg hierna opnieuw een mooie gelegenheid om te scoren, maar ditmaal raakte hij de buitenkant van de paal. Italië groeide in de wedstrijd en Nigeria beperkte zich tot counteren.

Die tactiek leverde de ploeg van Stephen Keshi nog twee kansen op: Sirigu ranselde een knal van middenvelder John Ogu uit zijn doel en invaller Emmanuel Emenike trof van dichtbij het zijnet. In de open en wervelende slotfase golfde het spel op en neer en mocht Italië eigenlijk het meest aanspraak maken op de overwinning. Balotelli krulde het leer naast de kruising, Parolo's inzet belandde op het dak van het doel, Alessandro Diamanti draaide een vrije trap tegen de deklat, opnieuw Parolo liet Ejide gestrekt gaan, Diamanti schoot naast en Balotelli kon een voorzet van Alessio Cerci net niet binnentikken. Hierdoor hielden Italië en Nigeria gelijke tred in Londen en was het publiek de grote winnaar.

Bekijk hier het doelpunt van Shola Ameobi

-

Meer nieuws

Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
11
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
66
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties