Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roda JC wint heerlijke kraker en doet rode lantaarn over aan NEC

Laatste update:

NEC, dat bij afwezigheid van de zieke Anton Janssen werd gecoacht door de assistent-trainers Ron de Groot en Jack de Gier, deed via een doelpoging van spits Higdon voor het eerst van zich spreken in het Parkstad Limburg Stadion. Het was daarna evenwel de thuisploeg die voor de meeste dreiging zorgde. Mitchell Donald kwam daarbij na ongeveer een kwartier nog het dichtst bij een doelpunt, maar de middenvelder kwam net tekort om een indraaiende voorzet van Höcher binnen te glijden. Even later claimde Roda een strafschop, maar arbiter Pieter Vink beoordeelde dat er sprake was van opzet toen Tobias Haitz de bal op zijn arm kreeg. Kevin Conboy kon kort daarop aan de andere kant van het veld koppen, maar wist doelman Filip Kurto niet te verschalken.

Na een klein half uur probeerden de gastheren weer te profiteren van de ruimte achter de NEC-defensie, maar waar eerst Donald net niet bij de bal kon gold dat nu voor spits Berry Powel. Uiteindelijk was er een blunder van goalie Johnsson voor nodig om de Limburgse voorsprong mogelijk te maken; de Zweed schoot bij een poging om weg te werken tegen Powel aan, die behield het overzicht en bood Hupperts een niet te missen kans, 1-0. Vrijwel direct daarop was de stand alweer in evenwicht, maar een listig boogballetje van Conboy kon nog ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden door Kurto. Nog in de eerste helft scoorde Roda opnieuw, maar omdat Vink al voor een overtreding had gefloten ging de treffer van Powel niet door.

Na de hervatting hoefden de supporters van de equipe uit Kerkrade echter niet lang te wachten alvorens er opnieuw gejuicht kon worden; binnen tien minuten stond er een comfortabele 3-0 op het scorebord. De tweede goal mocht overigens net als de eerste voor een groot deel op het conto van Johnsson geschreven worden, want de sluitpost verkeek zich op een vrije trap van Höcher en ging volledig onder de bal door: 2-0. Kort daarop was de Zweed kansloos toen Hupperts op aangeven van Powel voor hem opdook en de bal van dichtbij knap in de kruising schoot. De wedstrijd leek daarmee vroegtijdig beslist, maar het duurde niet lang voordat Higdon bij de tweede paal raak kon schieten: 3-1. De aanvaller profiteerde daarbij van voorbereidend werk van de invallers Victor Pálsson en Christoph Hemlein, die meteen na de 3-0 waren ingebracht door De Groot.

De bezoekers uit Nijmegen hadden derhalve nog een half uur om misschien toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en het verschil met de concurrent op die manier op drie punten te houden. Hemlein kreeg na een prima NEC-aanval een aardige kans op de aansluitingstreffer, maar schoot wild over. Ook Pálsson verzuimde even later om de rust te bewaren toen hij vanaf een meter of zestien vrij mocht aanleggen. Roda bleek zodoende de sterkste in een heerlijk duel en heeft weer volop kans om zich in de resterende zeven wedstrijden veilig te spelen. NEC, dat met tien man eindigde na de rode kaart voor Pálsson, zal in eerste instantie moeten zorgen weer van de laatste plaats af te komen.

-
Welke ploeg eindigt dit seizoen hoger in de Eredivisie?

Meer nieuws

'Feyenoord is dicht bij akkoord met beoogde opvolger van Arne Slot'
19
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
Galatasaray-supporters bezetten massaal straat in Den Haag
0
Lewandowski en Fermín geven trainer Xavi best mogelijke afscheid
13
Doelpunt diep in blessuretijd tegen AS Roma gooit degradatiestrijd op zijn kop
9
Twee voormalig Eredivisie-spelers helpen Hellas Verona aan knap punt tegen Inter
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties