Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruim 300 Eredivisie-wedstrijden en nog altijd clubloos: 'Kan veel toevoegen'

Laatste update:

Door Mart Oude Nijeweeme

Rienstra kan het niet vaak genoeg benadrukken. "In het verhaal moet duidelijk naar voren komen dat de deur naar het profvoetbal op een kiertje staat." Het toont aan hoe ambitieus de middenvelder is. Ondanks zijn 33 jaar is Rienstra nog niet van plan om af te bouwen. Ook een tegenvallend half jaar bij SC Cambuur brengt daar geen verandering in.

"Ik denk dat ik met mijn ervaring zeker nog iets toe kan voegen", aldus de man met 317 Eredivisie-wedstrijden. Van de spelers die nu nog actief zijn noteerden alleen Lasse Schöne, Jens Toornstra, Aaron Meijers, Bryan Linssen, Mark van der Maarel en Nick Viergever meer wedstrijden. "Ik heb een aantal finales gespeeld, de Johan Cruijff Schaal gewonnen (met PEC Zwolle in 2014, red.) en Europese ervaring. Maar ik weet ook hoe het werkt in Nederland. Ik ben 33, dan ben je een oude speler."

Het afgelopen jaar heeft de ogen doen openen bij Rienstra. De middenvelder zag op het laatste moment een lucratieve transfer afketsen en zat vervolgens een paar maanden zonder club. Sjors Ultee, die hij nog kende van zijn tijd bij Fortuna Sittard, bood de helpende hand en haalde hem naar Cambuur, maar deed slechts in vier wedstrijden een beroep op hem. Rienstra en Cambuur besloten niet langer met elkaar door te gaan.

De voormalig AZ'er is kritisch geworden. "Ik heb een vrouw en kinderen, wil niet alles meer. Ik word veel gebeld door clubs uit het buitenland. Aparte landen. Griekenland, Cyprus, Thailand, India. Dan moet het financieel wel heel goed zijn wil ik daaraan beginnen. Als de kinderen jonger waren had ik dat nog wel gewild, maar je gaat nu niet meer voor het avontuur. Je neemt een heel gezin mee. Uiteindelijk blijf je liefhebber, hè. We zijn op voetbal gegaan omdat het leuk is."

De familie Rienstra: Ben en Judith en hun twee kinderen.

DETO
In Vriezenveen heeft Rienstra de mogelijkheid om dicht bij zijn familie zijn conditie op peil te houden. "Ik heb wat telefoontjes gehad van clubs, ben in gesprek gegaan, en DETO gaf een goed gevoel", vertelt de middenvelder over het contact met Looms. "Ik ken Mark natuurlijk. Hij wilde mij er graag bij hebben. Hij zei: 'Mocht je niks vinden, kom dan bij mij voetballen.' Ik denk dat ik mijn conditie ook op een hoger niveau op peil kon houden. Bij oud-clubs kun je vaak wel meetrainen. Zeker in het begin van de voorbereiding. Richting de start van de competitie wordt het vaak lastiger."

Als het aan Looms ligt, speelt Rienstra komend seizoen 'gewoon' in het rood en zwart van DETO. "Ik heb hem er heel graag bij", aldus de voormalig linksback. "Uiteindelijk wordt er kwaliteit gevraagd en daar moeten de spelers in mee. Ben dwingt met name de jonge jongens om daarin mee te gaan. De spelers worden uitgedaagd. Dat hij positief kritisch is helpt alleen maar bij de ontwikkeling van het team. Wat dat betreft is zijn aanwezigheid een zegen."

Kwaliteit
DETO is een toonaangevende club in het amateurvoetbal, had ooit ene Wout Weghorst in de gelederen en hoopt op korte termijn de stap naar de derde divisie te maken. "Er komen veel jonge talenten aan", vertelt Looms. "Er zit echt kwaliteit in de groep. We hebben veel goede en leergierige jongens. De randvoorwaarden zijn al goed, maar die worden nog beter. Hoe mooi zou het zijn als Ben daar onderdeel van uit wil maken?"

Rienstra geeft zelf antwoord op die vraag. "Als er niks voorbijkomt in het profcircuit waar ik iets in zie, is de kans zeker aanwezig dat ik hier speel volgend jaar. Het is een leuke groep, leuke club en er lopen leuke mensen. Het is fijn dat ik hier mee kan trainen. Komt er niks, dan kan het zomaar zijn dat ik volgend jaar bij DETO speel."

Meer nieuws

Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
10
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties