Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Saudi-Arabië lanceert campagne om het WK in 2034 te organiseren

Laatste update:

Wat is er gebeurd?


Nadat de Saudische voetbalfederatie (SAFF) in oktober 2023 zijn voornemen had aangekondigd om zich kandidaat te stellen voor het WK, is vrijdag officieel de campagne gelanceerd om het mondiale toernooi in 2034 voor de allereerste keer te organiseren. Dat gebeurt met de slogan 'Samen. Groeien'. De SAFF heeft ook het bidlogo, website en een korte film onthuld die het voetbal in Saudi-Arabië viert.

Wat de president van de SAFF zei


Yasser Al Misehal zei: "Het vertellen van ons voetbalverhaal aan de wereld is van enorm belang. En wij geloven dat 'Samen. Groeien' de perfecte, maar toch eenvoudige beschrijving is van onze aanpak om hopelijk over tien jaar het toernooi te organiseren."

"Bieden om een FIFA Wereldkampioenschap te organiseren wordt alleen mogelijk gemaakt door de snelle transformatie die het land doormaakt. We hebben ongekende vooruitgang geboekt in zowel het heren- als het damesvoetbal en ons bid is een open uitnodiging aan de wereld om met ons mee te doen aan deze spannende reis. Zoals we hebben bewezen toen we meer dan 100 nationaliteiten verwelkomden op de FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023 in Jeddah, ziet de toekomst er rooskleurig uit als we samen groeien."

Wat het hoofd van de SAFF 2034 WK-bid eenheid zei


Hammad Albalawi zei: "Deze campagne wordt aangedreven door de hoop en dromen van 32 miljoen mensen in Saudi-Arabië. Het is onze verantwoordelijkheid om het best mogelijke bid bij de FIFA in te dienen, ons land trots te maken en het vertrouwen te vervullen dat door meer dan 130 mensen in ons is gesteld. Ledenverenigingen over de hele wereld die ons bid hebben gesteund. Onder de noemer 'Visie 2030' en de onvoorwaardelijke steun van de leiders van ons land helpt sport om de passie en het potentieel van onze mensen te laten ontluiken. En zoals onze campagneslogan zegt, het bod van Saudi-Arabië om het WK voetbal te organiseren in 2034 draait alles om deel uitmaken van een mondiale voetbalfamilie, waarbij fans, spelers en federaties allemaal naar elkaar toegroeien."

De slogan Samen. Groeien.


De slogan 'Samen. Groeien' wil zowel de snelle opkomst van Saudi-Arabië weergeven als de positieve impact die het organiseren van het toernooi zou hebben op het internationale voetbal en het WK voetbal zelf. De drie pijlers die ten grondslag liggen aan het bid zijn: Groeiende mensen. Samen. - Groeiend voetbal. Samen. - Groeiende verbindingen. Samen. Saudi-Arabië heeft de afgelopen 6 jaar meer dan 100 internationale evenementen georganiseerd in bijna 40 sporten en de campagneslogan heeft tot doel de geest van die band weer te geven om te helpen een betere toekomst op te bouwen."

Het logo van het WK-bid


Het logo streeft ernaar de essentie van de jonge natie, de levendige samenleving en het rijke erfgoed van Saudi-Arabië weer te geven. Het bestaat uit met elkaar verweven rijen veelkleurige linten, die iconische voetbal- en culturele symbolen weergeven, en vormt het getal '34' - dat het jaar markeert waarin Saudi-Arabië ervan droomt het WK voetbal te organiseren. De vijf onderscheidende kleuren van het logo vertegenwoordigen de diversiteit van het land; Desert Amber, een symbool van warmte en vrijgevigheid; Oasis Green om valleien en bergen te weerspiegelen; Radiance Red is geïnspireerd op de koraalriffen van de Rode Zee; Rich Lavender viert de bloeiende wilde bloemen; en Sunrise Yellow markeert een opwindende nieuwe dageraad voor de natie.

Wat nu?


Saudi-Arabië hoopt het eerste land te worden dat een WK met 48 teams in één land organiseert en teams uit 6 confederaties verwelkomt. Bezoek Saudi2034bid.com om het traject van de bidcampagne te volgen. Fans kunnen de lancering van de bidcampagne steunen en vieren door de hashtags #Saudi2034bid en #GrowingTogether te gebruiken.

Meer nieuws

Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
4
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
21
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties