Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Coley Parry staat alleen bij Vitesse en is een groot obstakel geworden'

Laatste update:

Vitesse zet momenteel alle zeilen bij om te overleven. Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes, die eerder ADO Den Haag uit een zware periode hielp, heeft maandag een 'concept-reddingsplan' ingediend bij de licentiecommissie, zo schrijft Kapteijns. "Maar de licentiecommissie kan onmogelijk onder de indruk zijn."

De journalist van De Telegraaf wijst naar de 'uiterste en keiharde deadline' van 15 juni, wanneer er duidelijkheid moet worden verschaft. "Het lijkt ten eerste ondoenlijk om een haalbaar tijdschema in elkaar te draaien voor de gehoopte ontsnappingsroute met onder andere een tijdrovende WHOA-procedure. Ook ontbreekt op dit moment volledig de financiële dekking voor het reddingsplan, waarmee ruim twintig miljoen euro is gemoeid."

Ook de situatie rondom Parry is de club een doorn in het oog. De Amerikaanse zakenman is 'een groot obstakel geworden voor welke reddingsoperatie dan ook'. "Vitesse zou graag van de vertragende en weinig kansrijke beroepsprocedure tegen de afwijzing van Parry als eigenaar af willen, omdat die iedere andere oplossing blokkeert. Dat kan echter niet vanwege de juridische consequenties die dat heeft van de kant van Parry", aldus Kapteijns.

'Vitesse moet weer een Arnhemse club worden'


Mocht Vitesse de huidige crisis overleven, dan gaat het roer volgend seizoen compleet om. Zo meldt Kapteijns dat Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan af willen van de 'dubbele petten-cultuur'. Daardoor heeft Peter van Bussel zijn functie als voorzitter van de stichting per direct neer moeten leggen. Hij is namelijk ook de voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Daarnaast wordt er een nieuwe stichting opgericht: Vitesse voor altijd. Daar moeten de aandelen naartoe zodra die door de huidige eigenaar Valeri Oyf definitief worden overgedragen. Er wordt ook afscheid genomen van het concept 'Believe in More', wat jarenlang de slogan was van Vitesse. "Vitesse moet weer gewoon een Arnhemse club worden", laat Reijntjes optekenen. Verder willen de Arnhemmers komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werken met een begroting van dertien miljoen euro en een spelersbudget van vier miljoen euro, vervolgt Kapteijns.

Volgend seizoen moet er ook mogelijk negen miljoen euro bezuinigd worden. "Alles valt of staat met het overleven van de huidige crisis", aldus de journalist. "Faillissement en intrekking van de licentie zijn grote gevaren. Al met al ziet het er nog onveranderd somber uit voor Vitesse. Reijntjes en Van der Kraan zullen een Houdini-act moeten uithalen om Vitesse door deze crisis te leiden. De vraag is of ze daarvoor de tijd en kans krijgen van de licentiecommissie."

Meer nieuws

Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
2
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
77
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
9
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
20
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
15
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties