Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sven Botman geeft eerste reactie op zware knieblessure: 'Lastig te accepteren'

Laatste update:

Botman speelde afgelopen weekend met the Magpies tegen regerend landskampioen Manchester City in de FA Cup (2-0 voor Manchester City), toen het noodlot toesloeg. Tegen the Citizens liep hij een gescheurde kruisband op, zo wees een onderzoek woensdagmiddag uit.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ???????????????? ?????????????? ???????? ???????????? ???? (@svenbotman_)

Dat is een enorme klap voor de fysiek sterke centrumverdediger uit Badhoevedorp. Hij staat vermoedelijk tussen de zes en negen maanden buitenspel en mist daarmee de ontknoping van het seizoen met Newcastle United, maar ook deelname aan het Europees kampioenschap in Duitsland met het Nederlands elftal.

Het is niet de eerste keer dat Botman worstelt met knieproblemen dit seizoen. Tussen 28 september en 15 december kampte de jeugdexponent van Ajax ook al met een knieblessure. Toen werd echter niet gekozen voor een operatie, dat is deze keer onafwendbaar.

"Het is lastig te accepteren dat een operatie onvermijdelijk is, terwijl we zo hard gevochten hebben om dit te voorkomen. De support en liefde die al heb ontvangen doet me goed, maar ik ga voor een lange tijd niet kunnen beoefenen waar ik het meeste plezier uit haal", vertelt Botman.

De achterhoedespeler is echter strijdbaar. "Ik weet, na alle knieproblemen van de afgelopen tijd, dat ik hier uit ga komen als een betere speler. Voor nu geef ik iedere dag steun aan mijn teamgenoten."

De blessure heeft impact bij zijn collega's. Via Instagram reageren veel medespelers van de centrale verdediger met steunbetuigingen en op donderdagmiddag werd op een persmoment van het Nederlands elftal ook teamgenoot, en directe concurrent, Nathan Aké gevraagd of hij met Botman heeft gesproken. De verdediger van Manchester City gaf aan te balen van de blessure van zijn goede vriend en hoopt dat Botman goed herstelt.

De carrière van Botman verliep de afgelopen jaren met rasse schreden. Nadat Botman de jeugdopleiding van Ajax doorliep, werd hij door de Amsterdammers verhuurd aan competitiegenoot sc Heerenveen. Bij de Friezen maakte hij in het seizoen 2019/20 dusdanig veel indruk dat het hem de interesse van Lille OSC opleverde. In de zomer van 2020 verliet hij Ajax, zonder één minuut in het eerste gespeeld te hebben, voor een bedrag van 8 miljoen euro.

Bij Lille ontwikkelde de Nederlander zich stormachtig en in juli 2022 gold hij als een van de eerste grote aankopen van Newcastle onder Saudische leiding. Voor 37 miljoen euro maakte de verdediger de oversteek van Frankrijk naar Engeland. Bij de Noord-Engelsen kwam Botman ondanks zijn blessures dit seizoen tot zeventien wedstrijden en daarin scoorde de boomlange verdediger tweemaal.

Ondanks zijn goede prestaties bij Heerenveen, Lille en Newcastle is het door de moordende concurrentiestrijd nog niet gelukt om te debuteren in het 'grote' Oranje. De linkspoot heeft wel twaalf interlands voor Jong Oranje achter zijn naam.

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties